12/03/07 Firkáld össze a várost a Wallittal!

Sajti Botond

Geolokáció, augmented reality, chat egy alkalmazásban

A helymeghatározó megoldások és a közösségi hálózatok üzenetküldő funkcióit ötvözi az augmented reality-vel egy vadonatúj alkalmazás, a Wallit. Az Appstore-ban március 6-tól elérhető (már az androidos verzió is készül) újdonság segítségével gyakorlatilag virtuálisan összefirkálhatjuk kedvenc helyeinket, üzenetet hagyhatunk barátainknak, akik arra válaszolhatnak is. A Wallit fontos kikötése, hogy fizikailag valóban ott kell lennünk, ahová firkálni szeretnénk, a távoli írogatás nem megengedett. Bárhonnan megtekinthetjük viszont az egyes helyekhez feltöltött üzeneteket, melyeket lájkolni és értékelni is lehet majd a későbbiekben.

 

Talán a legérdekesebb újdonság, hogy míg az eddigi augmented reality megoldások a helyhez kapcsolt, már meglevő tartalmak megtekintését tették lehetővé, addig a Wallittal mi magunk tudunk AR-ben megjelenő üzeneteket közzétenni, vagyis közösségi jelleget kap ez a mostanáig inkább egyoldalú kommunikációra épülő megoldás. Ezen túl a geolokációs alkalmazásokhoz viszonyítva is nagyobb hangsúlyt kap a közösségi vonal.

Mindez nagyon jól hangzik, ezért azonnal le is töltöttem az alkalmazást. Az első lépés, a regisztráció pofonegyszerű, Facebook és Twitter hozzáférésünkkel is beléphetünk. A folytatás viszont már nehézkesebb: amikor létre szerettem volna hozni az első hazai falat, hamar kiderült, hogy csak egy kérést tudok küldeni a Wallit adminjának, és utána türelmesen várni a pozitív elbírálást (ez a Foursquare esetén azért jóval egyszerűbb), a legközelebbi, már létrehozott fal pedig Bécsben van.

 




Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel az RSS-értesítőnkre!

Szólj hozzá!

12/03/05 Átszelték Európát

Berkes Ákos

Tavaly nyáron a Madridban tanuló Klára Levente és barátai elképesztő kalandba vágtak bele: fixivel indultak el Budapest felé és a Facebookon kerestek társakat a 3284 km-es úthoz. A Cycle Me Home projecthez nem csak elszánt biciklisek, hanem szponzorok és együttműködők is szép számmal csatlakoztak. A túráról menet közben részletesen tudósítottak ugyan, április 6-án azonban bemutatásra kerül a 38 napot felölő dokumentum film, melyet egy olyan trailerrel harangoznak most be, amit a világon bármilyen profi stáb megirigyelhetne: 

A szponzorok között természetesen találunk kerékpárokat és hozzá tartozó alkatrészeket, kiegészítőket gyártó és forgalmazó cégeket is. Ezen kívül a túra eleje és vége egy-egy világhírű fesztiválhoz kapcsolódott - így is növelve az esemény hírértékét, no meg a szórakozási lehetőségeket. Az indulást a madridi Kerékpáros Futárok Bajnokságának idejére, míg érkezést a Sziget Fesztivál kezdetére időzítették. Az Európa Legjobb Fesztiváljának választott hazai rendezvényt idén rendezik meg 20. alkalommal, így a film számukra is egy újabb megjelenési lehetőséget biztosított. 

A valóban életre szóló élményt jelentő túra alatt a fiatalokhoz társak is csatlakoztak, míg úton-útfélen jótevőkkel futottak össze, ahogy az egy valamire való, online szervezésű eseménytől el is várható. Arról, hogy mennyi támogatót tudtak gyűjteni menet közben, sajnos nincsenek egyelőre közelebbi információk, pedig a közösségi finanszírozás szempontjából is igen érdekes lehet a srácok vállalkozása.




Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel az RSS-értesítőnkre!

Szólj hozzá! · 1 trackback



süti beállítások módosítása