Facebook oldaldoboz

A napi.hu legfrisebb hírei

10/04/29 Webkettes térkép: első helyezés

PrivyCouncil

Nem túlzás azt állítani, hogy az egész szakma várta, milyen eredmények fognak kijönni a Kreatív által meghirdetett, és a Next Wave által készített, a hazai ügynökségek webkettes aktivitásait felmérő térképen. Elsőként volt némi bizonytalanság a még nem ismert módszertan miatt, viszont a Next Wave részletes értékelő posztja utólag mindenki számára megmutatta, hogy a szakmai háttér és az átgondolt szempontrendszer megvolt a térkép elkészítéséhez.

Éppen ezért nagyon örültünk, amikor megtudtuk, hogy a pr-ügynökségek között az első, de a valamennyi kommunikációs szektorban dolgozó ügynökségek összesített listáján is a második helyet foglaljuk el.
 
 
Fontos számunkra ez a visszajelzés, mert igazolja az elkezdett munkát és azt, hogy kiemelt helyen kezeljük a közösségi médiát szolgáltatásaink között és saját kommunikációnkban is.
 
Ez utóbbi keretein belül nem törekedtünk arra, hogy minél több csatornán jelen legyünk, inkább az volt a fontos, hogy a céljainknak leginkább megfelelő, és meglévő erőforrásainkkal menedzselhető közösségi site-okon kommunikáljunk.
 
Elsőként a Twitteren jelentünk meg online és pr-szakmai híreket szemlézve, majd elindítottuk szakmai blogunkat, a Trendlabort és ezzel egyidőben a Facebook oldalunkat is. Ezek számunkra a legfontosabb csatornák, leginkább ezek frissítésére, fenntartására fókuszálunk.
 
Mindemellett ügyfeleink eseményeit és más, sajtóba szánt képeit a Flickr-en gyűjtjük és tesszük elérhetővé, de természetesen a delicious-ön, a LinkedInen, és - egyelőre csak kisebb erőkkel - a Scribden is jelen vagyunk.
 
A közösségi médiával kapcsolatos aktivitásainkat– ahogyan a Nextwave is említette - egy erre dedikált munkatársunk, Madalina Rita irányítja, viszont nagyon fontos, hogy nem korlátozzuk a tevékenységet specialistákra. A koncepciónk az, hogy a közösségi médiát valamennyi munkatársunknak ismernie és értenie kell, mert egy pr-es munkájához ez elengedhetetlen.
 
Ennek szellemében folytatjuk tovább a munkát, és fejlesztjük közösségi jelenlétünket. Ebben már nem lesz megállás, azt előre megígérhetjük.

 
Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel az RSS-értesítőnkre!

Szólj hozzá!

10/04/27 Néhány közösségi médiás jótanács

Madalina Rita

Pollnernél találtam ezt a prezentációt, amelyben a közösségi médiába való belépés és az egyes aktivitások indításának néhány aranyszabályát gyűjtötték össze. Az általánosságokon túl néhány esettanulmányon keresztül mutatják be, hogy egy-egy kampány miért működött, illetve épp ellenkezőleg, miért lett totális katasztrófa.

Én csak két dolgot emelnék ki, amit tényleg nagyon fontos lenne mindig szem előtt tartani: az egyik, hogy "be willing to invest", azaz legyél hajlandó költeni a közösségi médiára is, a másik pedig, hogy "content is, and will always be, king" - akármennyire is elcsépelt.
Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel az RSS-értesítőnkre!

Szólj hozzá!