14/07/11 Az Amazon engedélyt kért a csomagküldő drónok használatára

Sajti Botond

Sokan csupán ügyesen eltalált PR-fogásnak tekintették az Amazon tavaly év végi bejelentését, mely szerint megkezdik a drónokkal történő csomagküldés tesztelését. Egy biztos: a bejelentést követően rengeteg médiafelületen foglalkoztak a témával a CNN-től a legnagyobb online és nyomtatott hírforrásokig.

A legfrissebb hírek szerint most az Amazon hivatalosan is engedélyt kért az amerikai Szövetségi Repülési Hivataltól, hogy drónokkal szállíthasson csomagokat. A hatóság ugyanis szigorúan szabályozza a drónok kereskedelmi célú használatát. Az Amazon saját bevallása szerint sikeresen túl van a saját területen elvégzett teszteken, melynek során a drónok gond nélkül hozták-vitték a nagyjából 2,5 kg-os csomagokat (a cég által küldött áruk 86%-a e súlyhatár alá esik), mintegy 80 km/h-s sebességgel.

amazonprimeair.jpg

Mivel az automatikusan repülő kis szerkezetek jól vizsgáztak a házon belüli próbákon, a cég szeretne továbblépni. Ez azt jelenti, hogy az első hallásra még sci-finek hangzó drónos kiszállítás belátható időn belül valósággá válhat.

Még az első bejelentés kapcsán sok félelem és kétség felmerült azzal kapcsolatban, mennyire biztonságos ez a megoldás, nem fog-e valakinek a fejére pottyanni mondjuk az egyik szállítmány. Ismerve az Amazon eddigi tevékenységét, szerintem egy kopott gumis robogóval esős időben száguldó, fáradt pizzafutár sokkal nagyobb baleseti kockázatot jelent, mint egy hosszú időn át tesztelt, precíz drón.

Forrás: Engadget




Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel az RSS-értesítőnkre!

5 komment

14/07/10 Trónok Harca: ilyen márkák lennének ma a királyi házak

Sajti Botond

Mivel még mi sem tudtuk túltenni magunkat azon, hogy a legutóbbi évad befejeztével jó ideig Trónok Harca epizódok nélkül maradunk, most eljátsszunk a gondolattal, milyen modern márkákként működnének a királyi házak napjainkban. Ez nem is olyan nehéz feladat, hiszen a nagy multinacionális vállalatok ma éppoly ádáz - igaz, kevésbé véres - küzdelmet folytatnak, mint a Trónok Harcából megismert családok. Az alábbi képeket a stockfotókat kínáló Shutterstock kreatív csapata készítette a náluk elérhető alapanyagok felhasználásával.

Lannister Investment Group

A Lannistereket leginkább a jólét és az állandó cselszövés jellemzi, ezért ma leginkább a Wall Street világába illenének egy befolyásos befektetési társaságként. 

Lannister.jpg

Air Targaryen

Sárkányaiknak köszönhetően egykor a Targaryenek voltak a levegő urai, így őket modern köntösben leginkább egy légitársaságként lehet elképzelni, a logó pedig szintén adja magát.

Targaryen.jpg

Baratheon Security

A csatatéren, harcban a Baratheonok jeleskednek, így a jelenkorban akár személyvédelemre, akár biztonságtechnikára lenne szükségünk, nyugodtan hagyatkozhatnánk rájuk. A márka arculatát is ennek megfelelően az acél és az erő határozza meg.

Baratheon.jpg

Arryn Mobile

A magasban található, távoli Sasfészekből a Völgy és a Hegy királyaiként uralkodó Arrynek ma egy mobiltársaságként működnének, amely világszerte adótornyai és műholdjai segítségével hidalja át a legnagyobb távolságokat is.

Arryn.jpg

Stark Outfitters

A Starkok tudják igazán, mit jelent a hideg tél,és hogyan lehet helytállni a legzordabb időjárás közepette is. Adja magát, hogy a magashegyi extrémsportok szerelmeseinek készítsenek különleges túrafelszereléseket, ráadásul a szlogenen sem kell gondolkodni: "Winter is Coming" - kell ennél jobb egy ilyen márkának?

Stark.jpg

Greyjoy Cruises

Ha különleges tengeri utazásra vágynánk, biztosan a Vas-szigetek környékén otthonosan mozgó és a tenger világát legjobban ismerő Greyjoyok hajózási társaságára bíznánk magunkat.

Greyjoy.jpg

Frey Celebrations

Ha a megszokott esküvők túl unalmasak lennének, a Frey-ház tagjainak mindig van ötlete, hogyan lehet feldobni egy szokványos partit. Ez talán a legmorbidabb márkaötlet, de kétségtelenül ütős!

Frey.jpg

Tyrell Cosmetics

A Tyrell-ház napjainkban leginkább a szépségiparban lehetne sikeres: krémek, kencék és illatos parfümök.

Tyrell.jpg

Forrás: Shutterstock




Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel az RSS-értesítőnkre!

Szólj hozzá!



süti beállítások módosítása