13/02/25 Egy újabb őskövület: az Online CV

Madalina Rita

Ha szeretnéd magad pozicionálni a szakmádban és egy helyre gyűjtenéd az érdemeidet, kézenfekvőnek tűnik egy saját honlap készítése. Ez azonban leginkább a kontentgyárosok számára releváns lehetőség, a többieknek bőven megfelel egy hely, ahova ki tudják tenni a legfontosabb elérhetőségeiket és egy-egy linket a fényképük kíséretében. Ilyen például a Flavors.me vagy az About.me. Viszont ha komolyan veszed magad és inkább a szakmai aspektusra helyeznéd a hangsúlyt, akkor érdemes lehet inkább a CV-det kidomborítani.

Kérdés viszont, hogy érdemes-e online CV-vel próbálkozni? Annak idején még nagy szám volt többek között a Visual CV, ami még mindig az egyik legjobb a kategóriában, viszont sorra nézve ezeket a site-okat, az látszik, hogy elfogyott körülöttük a levegő.

Egy LinkedIn profillal nemcsak az online CV-építés lehetősége van meg, hanem a kapcsolatteremtésé is, amiben ráadásul egyre jobb funkciókkal van segítségre az oldal. Igaz, hogy nem lehet elmyspace-esíteni saját háttérrel és más fontokkal, de éppen a MySpace-Facebook profilok történeti tapasztalata mutatja, hogy ez a legjobb, ami a profilokkal történhet a felhasználók érdekében. Ráadásul a HR-esekre is gondoltak: a profile organizerrel egyszerűen kezelhetik a jelöltek CV-inek kezelését.

Ha tehát nem feltétlenül fontos számodra, hogy a kedvenc bézs árnyalatod fölött lebegjenek a közösségimédia-jelenléted ikonjai, akkor ne vesztegesd az idődet saját site létrehozására és semmiképp ne foglalkozz az online CV-kkel. A LinkedIn a te barátod.

A napokban Pollner is írt erről a témáról, kifejezetten az újságíróknak szánt eszközöket sorra véve.




Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel az RSS-értesítőnkre!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://trendlabor.blog.hu/api/trackback/id/tr935095632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lebegő levegő 2013.02.25. 20:42:43

Egyérteműen átalakuló félben van ez az egész fejvadász iparág, a LinkedIN csodálatos eszköz, én Nagy-Britanniában élek és amikor állást keresek, vagy ha nem is keresek, nonstop kapok ajánlatokat, nagyon-nagyon komoly kapcsolati rendszert lehet kiépíteni. Magyarországon ez még óvodás szinten sincs, hiszen ha rákeresel például magyarországi állásajánlatokra a LinkedIN-en, akkor alig-alig találsz valamit, de nyugaton iszonyúan jól működik. Persze ha nincs jó profilod, ha például kezdő vagy, referenciák nélkül akkor nagyságrendekkel kevesebb az esélyed komoly megkeresésekre, de ha aktív vagy pl. a különféle szakmai csoportokon belül, akkor bármi megeshet. Ami még nagyon durva, hogy az elmúlt hónapokban már a nagyobb fejvadász ügynökségek oldalán a CV és Cover Letter beküldő űrlapokat is elkezdte kiváltani a LinkedIN-es beküldő űrlap. A LinkedIn nagyon profin csinálja, mindenféle pl. a Facebookhoz hasonló hírverés nélkül teremtette meg a saját imázsát, ami szerintem tényleg nagyon nagy értéket képvisel - pénzben kifejezve is.

Madalina Rita 2013.02.28. 15:10:49

A legjobb összefoglalás. :))


süti beállítások módosítása