12/08/17 Magyarul is elérhető a Google Voice search!

Berkes Ákos

Ma jelentette be a Google, szokás szerint saját blogján, hogy újabb 13 nyelven teszi elérhetővé a hangalapú keresés funkcióját. Ezzel már 42 nyelven és nyelvjárásban, összesen 46 országban beszélhetnek a felhasználók Androidos telefonjukhoz. Magyarország is benne van ebben a 13 országban, ráadásul a Google azt ígéri, hogy a kereső folyamatosan kommunikálni fog a központi adatbankkal, így minél többen és minél többet használjuk ezt a lehetőséget, annál pontosabb lesz a beszédfelismerő algoritmus.  

Google-Voice-Search-Icon1.pngAki még nem látja a Google kereső mellett mikrofon jelet az Androidos telefonján, az az alábbi linkről le is töltheti magának a hivatalos appot, vagy keressen rá a Google Play alkalmazásban. 

A most bevezetett a nyelvek, a magyar mellett, a következőek: baszk, bolgár, katalán, európai portugál, finn, gall, izlandi, norvég, román, szerb, szlovák, svéd.

Ráadásul a hangfelismerő funkció nem csak a keresőben használható, diktálhatunk a telefonnak jegyzetet, smst vagy emailt is. 




Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel az RSS-értesítőnkre!

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://trendlabor.blog.hu/api/trackback/id/tr864717289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magnificat 2012.08.17. 23:56:44

nálam sem elérhető még (sgs2, ics), míg havernak már igen (xperia y talán, 2.3.7)

l.skywalker 2012.08.18. 08:30:27

@theman: Nem minden típusú telefonra érkezik meg azonnal. Jövő héten fog vélhetően mindenhova befutni, ahogy a Google blog is írja. Persze valszeg használni semmire sem fogom, mert egy baromság. :D

pihentagy 2012.09.05. 22:52:31

Írásjeleket, újsort lehet valahogy diktálni?

asdda 2012.09.07. 20:55:06

@l.skywalker: szerintem nem hülyeség mert akkor nem találták volna ki


süti beállítások módosítása