13/03/18 Mit használhatunk a Google Reader megszűnése után?

Sajti Botond

A címben szereplő kérdés foglalkoztatja talán leginkább a Google Reader felhasználóit, így a szolgáltatás megszüntetésének elemezgetése helyett most inkább a praktikus megoldási javaslatokra koncentrálunk, hiszen az óra már ketyeg: július 1-jéig van időnk megtalálni a leginkább testhezálló helyettesítő oldalt.

google-reader-closed-featured-570x270.jpg

Aki nem akar belemélyedni az előnyök / hátrányok sorra vételébe, és inkább a közönségtől kér segítséget a kérdés eldöntéséhez, az keresse fel a ReplaceReader oldalt, ahol a Twitter-felhasználók szavazatai alapján alakul folyamatosan a toplista a legjobb megoldásról. Itt a Feedly áll az első helyen, nem sokkal lemaradva pedig a NewsBlur követi, mindkettő életképes helyettesítő megoldás lehet, bár utóbbi ingyenesen csak bizonyos korlátozásokkal használható, az összes funkció korlátlanul csak évi 24 dollár ellenében érhető el.

greader.jpg

Felmerülhet még alternatív megoldásként a Netvibes használata, ennek előnye, hogy a Google Readerben hosszú évek során összegyűjtött feedjeinket két kattintással át tudjuk ide hozni, továbbá plusz funkciókkal is rendelkezik. Hátránya viszont, hogy ezek egy része fizetős.

Gyönyörű felületével bárkit elkápráztat a Flipboard, amelynek a tetszetős dizájnon túl az is az előnyei közé tartozik, hogy a Google Readerből bekötött feedjeinket eltárolják, vagyis július elseje után is elérhetjük itt a megszűnő oldalon összegyűjtött hírforrásainkat. Hátránya viszont, hogy nem tudjuk olyan gyorsan átfutni a friss híreket, mint a Google Readerben.

A Digg bejelentése szerint ők is építenek egy readert, a blogjukon közzétett poszt szerint ebben igyekeznek majd a Google Reader minden előnyös tulajdonságát átmenteni, ennek fejleményeit kíváncsian várjuk.




Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel az RSS-értesítőnkre!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://trendlabor.blog.hu/api/trackback/id/tr215141040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hungarooo A Kifizető(dő)Eszköz · http://hungarooo.org/ 2013.03.20. 01:27:19

Wooow... dejóóó ;)

Megszállt GR fan vagyok kezdetektől fogva, alternatív RSS Readert emlékeim szerint soha nem használtam...

örülnék minden tapasztalatnak, főleg az export/importot illetően... pl. címkéket melyik alternatív fogadja/értelmezi/kezeli?

Sajti Botond 2013.03.20. 09:43:38

A Feedly-ben pofonegyszerű a dolog, itt írnak is róla: blog.feedly.com/2013/03/14/google-reader/
De egyébként annyira egyszerű, hogy ha regisztrálsz, utána szinte magától migrálja a GR-es feedgyűjteményt.

Hungarooo A Kifizető(dő)Eszköz · http://hungarooo.org/ 2013.03.23. 01:33:00

Köszi! ;)

első blikkre nagyon bejövős, tán még a Readeremnél is áttekinthetőbb, dizájnilag mindenképp.


süti beállítások módosítása