10/09/16 Online filmes kampányok

Madalina Rita

Hollywood a közösségi média egyre kiterjedtebb eszköztárát használja, mert a filmgyártók rájöttek, hogy be kell vonniuk a közönséget, még mielőtt azok egyáltalán beteszik a lábukat a moziba. Az emberek tartaloméhsége hatalmas, ráadásul megvan az igényük arra, hogy a kapott alapanyaggal játsszanak, saját ízlésük szerint használják - még ha ez csak további megosztásokat és kommentárokat jelent is.

A régi marketingeszközök természetesen továbbra is fontosak, de a poszterek, trailerek fotók egy strukturált, digitális csatornákat is integráló kampány részét kell, hogy képezzék. "Életciklus-marketing" - így nevezik ezt a megközelítést, ami végigkíséri a filmek sorsát a premiertől a DVD-kiadáson át a TV-ig (és a számítógépig).

Az Independent szerzője kiemelt néhány kampányt a közelmúltból:

Eredet

Újszerű poszterek, interaktív honlapok, honlapértékű Facebook oldalak.

Gru (Despiceable me)

iPhone alkalmazás, ami valós időben fordította a szereplők halandzsáit.

Harry Potter sokadik rész

A mozipremierrel egyidőben vetítették a filmet a Yahoo site-ján és a film Facebook oldalán.

Sex és New York 2

Arra kérték a felhasználókat, hogy tweeteljék ki az élményeiket a filmről, hogy trending topik legyen a Twitteren. Sikerült is.

Hálás feladat lehet egy filmes kampány kialakítása, még akkor is, ha egyre nehezebb eredményeket elérni, mert egyre kevesebben járnak moziba. Méginkább igaz ez Magyarországra, ahol már csak a piac mérete miatt sem feltétlenül éri meg költséges kampányokba bonyolódni. Ennek ellenére az utóbbi időben több film hirdetését is láthattuk főműsoridőben a TV-ben. Innovatív, a bannereken túlmutató online eszközöket viszont csak ritkán látni.

 




Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel az RSS-értesítőnkre!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://trendlabor.blog.hu/api/trackback/id/tr132289361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Noda10 2010.09.16. 14:01:55

Ha még véletlenül találtok filmes kommunikációban bármilyen érdekességet, szívesen veszem ide kommentben. :) Vagy önálló posztként, esetleg Facebook linkként, hogy jobban látható legyen, milyen segítőkészek vagytok. Én majd jól likeolom meg hálálkodok cserébe. :)
SzG

Madalina Rita 2010.09.16. 14:03:11

@Noda10: Oké, szerintem találunk. :)

VidaGabesz 2010.09.17. 12:45:42

pedig aztán a magyar filmeknek is jól jönne egy kis közösségi ráerősítés..

Madalina Rita 2010.09.17. 16:31:40

@VidaGabesz: Az biztos! Némi mozgolódást lehet érzékelni, de az tény, hogy erre már nincsenek erőforrások. Nemcsak anyagiak, hanem emberiek sem.


süti beállítások módosítása