Facebook oldaldoboz

A napi.hu legfrisebb hírei

13/09/04 Hasznos bigyó

Madalina Rita

Ahogy a Webisztán is megírta, sok esetben érdemes a honlapok és alkalmazások fejlesztése során arra törekedni, hogy ne legyenek tele a felületek felesleges elemekkel. Ha mégis van valami extra egy oldalon, akkor annak hasznosnak kell lennie, és a befogadást kell megkönnyítenie. Na, egy ilyet találtam.

A Verge nagy terjedelmű cikkeiben elhelyeznek egy (egyébként bezárható) navigációs sávot, ami megmutatja, hogy miről lesz még szó, és hogy hol járunk éppen. Ez főleg az olyan posztoknál fontos, ahol mondjuk sok appot vagy site-ot ajánlanak, de más hosszabb értekezéseknél is jól jöhet.

Csillagos ötös!

The best photo apps for keeping your memories in the cloud   The Verge.png
Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel az RSS-értesítőnkre!

2 komment

13/09/02 Online videót élőben vagy késleltetve?

Madalina Rita

A Huffington Post egy éve jelentette be, hogy elindítja a HuffPost Live-ot, ahol 100 ember posztolt ki naponta 12-16 órányi élő videóanyagot. A tapasztalatok viszont azt mutatták, hogy ez nem volt annyira menő stratégia: többen nézték inkább a felvett videókat. 

Ezért egy kicsit finomhangolják a működést, és a Los Angeles-i videós csapatot megszüntetik és globálisan kezdenek el terjeszkedni, ami a produkciót illeti. Talán így sikerül kellően érdekes és exkluzív tartalmakat összehozni.

A live streaming elég nehéz terep. Leginkább akkor jó, ha valakivel nagyon-nagyon szeretnél kapcsolatot teremteni és megosztani valamit, ami neki is nagyon fontos (pl. iraki háborúban szolgáló apuka és szülinap a családban). Másrészt pedig exkluzív, nagyszabású események közvetítésére lehet megfelelő, leginkább abszolút rajongók számára. Az összes többi esetben tökéletesen megfelel az embereknek, ha nem élőben láthatnak egy eseményt, sőt kifejezetten ezt preferálják - eleve ez az egyik legfontosabb, a hagyományos tartalomfogyasztást teljesen felforgató tendencia.

A live streaming a régi idők TV-jét hozza vissza, ami az adott esemény monumentalitása esetén katartikus, közösségi élményt teremthet, de inkább kötöttséget jelent és alkalmazkodást. Azt pedig nehezen lehet kicsikarni az emberekből. Ezért érthető, hogy nem volt túl sikeres eddig a HuffPost Live, és valóban az lehet az egyetlen esélyük, ha például krízis által sújtott területekről tudósítanak.
Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel az RSS-értesítőnkre!

Szólj hozzá!