12/01/10 WiFi a fényképezőgépben - CES 2012

Berkes Ákos

Nagy érdeklődéssel figyelem egyik kedvenc blogom, az engadget jelentéseit a CES-ről, a világ talán legnagyobb, elektronikai termékeket bemutató kiállításáról. A technikai újdonságok és fejlesztések mellett bemutattak egy terméket, mely a közösségi média szempontjából is igen érdekes. 

A Samsung piacra dobott pár új fényképezőgépet és egy videókamerát, amelyek integrált WiFi modemet is kaptak. (A technikai paraméterek most másodlagosak, nyilvánvalóan nem alsóbbkategóriás eszközökről van szó.) Ennek köszönhetően az elkészített képek és videók nem csak a távoli szerverekre menthetőek el, hanem azonnal továbbíthatóak a Youtube-ra, a Facebook-ra és a Picasa-ra is. Ezért lényegében végtelen mennyiségű képet és videót készíthetünk az eszközökkel. 

Ez persze nem áttörés, korábban is voltak már hasonló készülékek. De szívesen fogadnánk arra, hogy hasonlóan az okostelefonok piacához, rövid időn belül a többi világmárka is a Samsung termékeinek szolgáltatásait és interfészét fogja másolni. (És itt most határozottan nem a termékek formatervére gondolunk, ahol épp fordított a helyzet...)

kép forrása: engadget.com




Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel az RSS-értesítőnkre!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://trendlabor.blog.hu/api/trackback/id/tr243533516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása