12/01/09 Ígéretes hazai startupok I. - Parasztnet, az őstermelők hálózata

Berkes Ákos

2012-ben új sorozatot indítunk a Trendlaboron: érdekes hazai startupokat fogunk időről időre bemutatni. Az induló vállalkozások bemutatásakor nem csak az infokommunikációs ágazat friss szereplői közül szeretnénk válogatni. Ehhez pedig a Ti segítségetek is kérjük: ha bármilyen érdekes és innovatív ötleten alapuló szolgáltatást kínáló vállalkozással találkoztok, osszátok azt meg velünk!

Elsőként a Parasztnetet ajánljuk a figyelmetekbe. A honlapon magyarországi termelők termékeit közvetlenül, maguktól az előállítóktól rendelhetjük meg. A rendelkezésre álló termelők körét közösségi alapon folyamatosan bővítik: az oldal szerkesztői várják az ajánlatainkat. Mivel kizárólag házhozszállítással lehet rendelni termékeket, ezért saját címünk alapján tudunk keresni az adatbázisban. 

Több oka is van, amiért megtetszett nekünk a Parasznet. Az egyik, hogy hiánypótló szolgáltatást nyújt: hiába van Budapesten is több remek piac, biztosak vagyunk benne, hogy a házhozszállítás miatt az Y-generáció tagjai is inkább hajlani fognak a vásárlásra. Ráadásul a gasztronómiai jártasság és az egészséges életmód is egyre menőbb, így valószínű, hogy a kínálati oldal kellő sokszínűsége esetén fel fogják kapni az oldalt a blogoszférában is. A harmadik pedig, hogy piacot teremt a magyar mezőgazdasági termékeknek, amelynek fontosságát nem kell magyarázni. 

 




Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel az RSS-értesítőnkre!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://trendlabor.blog.hu/api/trackback/id/tr483530791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabesas 2012.01.20. 16:53:08

Van már 5-6 ilyen kezdeményezés, de hol van a felvevőpiac? Kik vesznek így, mennyien vannak és mennyivel hajlandóak magasabb árat adni?


süti beállítások módosítása