Facebook oldaldoboz

A napi.hu legfrisebb hírei

10/01/08 Nyomtatóbarát szöveg egy pillanat alatt

Madalina Rita

Még mindig előfordul, hogy egy honlapon nem érhető el nyomtatóbarát verzió a szövegekből. Ilyenkor lehet segítségünkre egy külsejében is megnyerő site, a PrintFriendly, mely kifejezetten arra jött létre, hogy bármilyen tartalomból nyomtatható szöveget generáljon, ráadásul az eredményt .pdf-ben is elmenthetővé és tweetelhetővé, e-mailben elküldhetővé teszi.

Azoknak, akiknek gyakran van szüksége a nyomtatásra, egy gomb is a rendelkezésére áll, amit egyszerűen csak át kell húzni a böngésző eszköztárába. Ráadásul saját site-unkba is integrálhatjuk.

A funkció sajnos nem teljesen tökéletes, de amikor nagyon gyors megoldásra van szükségünk, reális opció lehet.

Érdemes kipróbálni.

 

 

Címkék: website találtukHa tetszett a bejegyzés, iratkozz fel az RSS-értesítőnkre!

Szólj hozzá!

10/01/04 Facebook Page a fodrásznak?

Madalina Rita

Facebook Page-et általában nagyobb, egyébként is látható cégek, brandek hoznak létre, de a kisebb szolgáltatók, mint például a fodrászok, kozmetikusok, autókereskedők, fitness-edzők szintén nagyon sikeresen szerepelhetnek ezen a téren.

Vegyünk például egy fodrászt: az oldalán mindig elérhetővé teheti a beosztását, megmutathatja a foglaltságot, sőt a Facebookon keresztül is lefoglalhatóvá tehet időpontokat. Kialakíthat egy kérdezz-felelek rovatot, amihez az ügyfelek minden bizonnyal folyamatosan szolgáltatják az alapanyagot, ezenkívül saját tanácsadói írásokat is közzé tehet a hajápolásról, az ezzel kapcsolatos linkek megosztásáról nem is beszélve.

Egy működő példát találtam eddig, a Hair Line Kft-t, csak ők sajnos nem Page-ként, hanem Groupként vannak jelen, ami miatt kevésbé látható a vállalkozás. (Ez egyébként az utóbbi napokban nagyon gyakori hiba volt a Facebookon) Egész ügyesen használják azért a site-ot, de még érdemes kicsit bővíteni a tematikát. 

Más szakmákra is rákerestem: autószerelő nincs, autókereskedés sincs, kozmetika van egy-kettő, de félreértelmezték a dolgot, és cipőjavítást sem találtam.

Fontos eszköz lehet pedig a Facebook az ilyen jellegű szolgáltatók, kisvállalkozások számára is, mert ezen keresztül nagyon hatékonyan építhetik saját brandjüket akár csak ezen az egy csatornán keresztül is.
 
Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel az RSS-értesítőnkre!

Szólj hozzá!