10/06/14 Árvíz - hogyan segíthetünk?

Madalina Rita

Most kivételesen viszonylag távol kerülünk a blog témájától, de szerintem nem fogtok haragudni. Számtalan helyről lehet hallani, hogy segélyakciók indulnak az árvízkárosultakért, így viszonylag sok opció nyitott. Hogy kicsit könnyebb legyen tájékozódni a lehetőségekről, összegyűjtöttünk néhány információt azoknak, akik valamilyen formában segíteni szeretnének.

Ha pénzbeli adományt szeretnétek küldeni, leginkább két megoldás javasolt: egyrészt a minden hálózatból eredményesen hívható 1749-es szám felhívásával, illetve az érintett intézmények, szervezetek számára folyósított összeggel tudjátok támogatni az ügyet. A számlaszámok folyamatosan bővülő listáját az Üzleti etika site-ján találjátok.

Adománygyűjtés vásárlással: a Magyar Narancs minden, reklámajándékként elérhető ruhadarab után a teljes összeget átutalja egy sátoraljaújhelyi szervezetnek. A WWF pedig minden megvásárolt takaró mellé egy pár gumicsizmát ad, és elküldi a rászotultaknak.

Ha tárgybeli adományokkal segítenétek, érdemes figyelembe venni, hogy amellett, hogy tényleg bármi jól jöhet, most aktuálisan leginkább a következőkre van a helyieknek szüksége:

- tartós élelmiszer

- ivóvíz

- fertőtlenítőszerek

- szúnyogirtó

- naptej

- elemlámpa, elemek

- matrac

- takaró

- tisztítószerek

 Több módon lehet eljuttatni az összegyűjtött adományokat: a Vöröskereszt honlapján lehet megnézni, Budapesten hol vannak a gyüjtőpontok, de nagyon jó kezdeményezés a 6x6 Taxié is, mely a telephelyén (1116. Budapest Kondori út 2/a) gyűjti az adományokat. A legjobb, hogy ezeket bármelyik várakozó taxisnak is oda lehet adni.

Van több magánakció is, például az Autózz című blog vitt a napokban egy nagy rakományt, de aktív Facebook csoportok is alakultak ebből a célból. Érdemes csatlakozni itt, itt és itt. Felajánlásokat lehet tenni a Juventus, a Neo és a Class FM rádióknál (06 30 645 0000), vagy a Katasztrófavédelemnél is, de az Újpest szurkolók is nagyon aktívan segítenek. Kifejezetten kisgyermekes szülőknek ezen a site-on keresztül lehet adományokat küldeni.

Sok lehetőség van tehát, így ha valaki nem tud odamenni a gátakra, attól még jelentős segítséget nyújthat.

Ha valamilyen nagyon lényeges, jól működő szervezetről lenne információtok, ne tartsátok vissza!

 

 

Címkék: hír non profit



Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel az RSS-értesítőnkre!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://trendlabor.blog.hu/api/trackback/id/tr672077435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása