Facebook oldaldoboz

A napi.hu legfrisebb hírei

14/07/02 Bérelnél WiFi-kereső kutyát?

FLOW PR

Ti is jártatok már úgy, hogy nyaralás közben hiába próbáltatok használható WiFi-t találni? Itt a megoldás: talán az idei nyár talán legőrültebb szolgáltatását kínálja az a családi vállalkozás, amely speciális, WiFi-kereső kutyákat ad bérbe az ingyenes vezeték nélküli internetkapcsolat után kutató nyalaróknak. Az alapító szerint az általa kínált kutyák képesek kiszagolni a WiFi-t, és így elvezethetik az embert az internet forrásához.

wifidogs.jpg

Érdemes megnézni az alábbi videót erről a kétségtelenül rendhagyó, de lelkes startupról, és az alapján eldönteni, vajon mennyire lehet sikeres ez a vállalkozás. A kutyáknak ugyanis úgy tűnik, a WiFi-jelen kívül egyéb környezeti ingerek is felkeltik a figyelmét.

Szponzorált tartalom

Wi-Fi Dogs

Címkék: wifi wifi kutyákHa tetszett a bejegyzés, iratkozz fel az RSS-értesítőnkre!

Szólj hozzá!

14/07/02 Brit és ír vizsgálatok indultak a Facebook pszichológiai kísérlete miatt

Sajti Botond

Világszerte nagy vihart kavart múlt hét végén a Facebook kísérlete, melynek során több mint 600 ezer felhasználó üzenőfalán módosították a pozitív, negatív tartalmak arányát. Ezzel azt szerették volna kideríteni, hogyan hat a közösségi oldal a tagok hangulatára. A legnagyobb közösségi oldal azóta már magyarázkodott az ügyben, de úgy tűnik, az etikailag megkérdőjelezhető kutatásnak további következményei lesznek, az Egyesült Királyságban ugyanis a britek információs jogokkal foglalkozó hatósága, az ICO (Information Commissioner's Office), Írországban pedig az Ír Adatvédelmi Hivatal indított vizsgálatot az ügyben.

fb-experiment.jpg

A vizsgálat célja annak megállapítása, mennyiben felel meg a jogi előírásoknak az említett kísérlet. Ha esetleg arra a következtetésre jutnak, hogy a kutatás nem sértette meg a jelenleg érvényben lévő szabályokat, akkor könnyen lehet, hogy módosítani fogják a vonatkozó törvényeket, mivel egy brit politikus nyilatkozata szerint "ha még nincs erre vonatkozó megfelelő rendelkezés, akkor mindenképp szükség van ilyenre."

Források: hír, kép
Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel az RSS-értesítőnkre!

Szólj hozzá!