11/12/21 Gyorshírek a közösségi média világából

Berkes Ákos

A Fórumok megszüntetésével a Facebook bevallott célja az volt, hogy a Rajongói oldalak és a közösség tagjai közötti párbeszédeket és interakciókat az oldalak Üzenőfalára korlátozzák. De nyilvánvalóan érzékelték az interakciók számának visszaesését a változás óta, feltehetőleg ezért teszik elérhetővé a levelezést a Rajongói oldalak és a követők között. Ázsiában már elérhető az oldalak adminisztrátorai számára, hogy bármely felhasználónak, aki posztol vagy kommentel az oldalon, személyes üzenetet küldjenek, illetve, hogy ezt követően az oldal nevében levelezzenek a rajongóval. Az oldalak nem kezdeményezhetik a párbeszédet, csak reaktívan vehetnek abban részt, tehát felesleges hírlevelek és spam üzenetek áradata mentén távozó rajongókat vizionálni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Lenddo egy hong kong-i startup, mikrokölcsönök értékesítésével kívánnak foglalkozni, azonban ügyfélkapcsolataik nagy részét az online közösségi média-térben kívánják kezelni. A hitelbírálathoz hozzáférést kell adnunk a Facebook, Gmail, Twitter, Yahoo és Windows Live accountunk közül a lehető legtöbbhöz, hiszen az elsődleges elbírálási szempont az e csatornákon létező kapcsolataink Lenddo-pontszáma - amit szigorúan titkos algoritmussal állapítanak meg. A szolgáltatás egyenlőre csak a Fülöp-szigeteken érhető el, de egy ex-Google-ös nagyágyúval felszerelkezve az amerikai piacokra kívánnak betörni. Elégtelen törlesztés esetén pedig posztolnak a kölcsönzők falára és értesítik ismerőseiket is. Nem vagyunk benne biztosak, hogy Mark Zuckerberg erre gondolt, amikor azt mondta, hogy minden gazdasági terület kénytelen lesz adoptálni bizonyos közösségi elemeket a stratégiájába.

Már többen használják a Facebookot Androidon keresztül, mint iPhone-ról - ez derül ki az Appdata.com által közzétett elemzésből. A jelenség mögött feltehetően az iOS 5 Twitter iránti elkötelezettsége éppúgy állhat, mind az Egyesült Államokban az Android minden elképzelést felülmúló térnyerése.

A Google-nál több mindenható ember is dolgozik, így néha el lehet veszni az ígéretek erdejében. De ha Eric Schmidt mond valamit, arra a érdemes odafigyelni! És egy olasz újságnak adott interjújában azt találta mondani, hogy, a Nexus telefonokhoz hasonlóan, jövő nyáron érkeznek a hivatalos Google tabletek. Kíváncsian várjuk!

Meghackelték Lady Gaga, a Maroon 5 és a Blink-182 zenekar Facebook oldalát, és olyan hamis információkat helyeztek el rajta, amelyekben különleges kiadású iPad 2 modelleket ígértek a rajongóknak. Az érintettek mindent cáfoltak és arra kérték rajongóikat, hogy ne terjesszék a fals hírt, valamint, hogy a közösségi portál rendszerében jelentsenek minden ezzel összefüggő tartalmat, hogy azokat minél előbb eltávolíthassák.

Egy sokkal kevésbé humoros történet elterjesztését kísérelték meg a tegnapelőtt ismeretlenek. Az esti órákban röppent fel a hír Jon Bon Jovi haláláról. A zenész kellő higgadtsággal az alábbi képpel oszlatta el a pletykákat:

 




Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel az RSS-értesítőnkre!

Szólj hozzá!



süti beállítások módosítása