14/05/26 Az okostelefon, okosóra és okosszemüveg után itt az OKOSPÓLÓ

Sajti Botond

Aki azt hiszi, az okoseszközök tárháza már nem bővíthető további újdonságokkal, az téved: az OMsignal jóvoltából egy újabb hétköznapi használati tárgyat ruháztak fel digitális funkciókkal, a pólót. Ez a ruhadarab egy alkalmazáson keresztül az iPhone-unkkal kommunikál, emlékeztetve a felhasználót, ha például túlhajtotta magát, és már túl magas a vérnyomása, vagy éppen számon tartva, hogy hány kalóriát égetett el az illető aznap. Mindenki döntse el maga, hogy vicces vagy ijesztő, ha a pólónk a telefonunkon keresztül ránk szól, hogy most épp túlságosan ráfeszültünk valamire, úgyhogy ne stresszeljünk annyit, inkább vegyünk néhány mély levegőt:

A montreali OMsignal fejlesztései az „okos textilekre” irányulnak, olyan hordható technológiákra, amelyek a szívverésünktől a testhőmérsékleten és a lélegzetvételek számán át egy sor adatot rögzítenek viselőjükről. Vannak ugyan már hasonló célokat szolgáló sportkarkötők a piacon, de mivel pólót amúgy is hordunk, a cég szerint logikusabb közvetlenül abba beépíteni ezeket a funkciókat. A póló olyan, elektromos jelek továbbítására képes apró szálakat tartalmaz, melyek segítségével képes az említett adatok összegyűjtésére. Sportolásra és hétköznapi viseletnek, akár öltöny alá szánt pólók egyaránt megtalálhatóak a cég kínálatában.

smarttshirtbreathe.jpg

Az adatokból a pólóhoz tartozó alkalmazás persze részletes riportot állít össze számunkra, összesítve az aznapi teljesítményt. A honlapon feltüntetett információkból kiderül, hogy a pólóhoz tartozó alkalmazás elsősorban ebben erős: részletes adatokat biztosít számunkra, a motiváció viszont kimerül az edzések lájkolhatóságában.

smarttshirt.jpg

Ami viszont nagy előnye, hogy ez a ruhadarab sporttevékenységünk rögzítésén túl az adatok összetettségének köszönhetően a jövőben akár egészségügyi területen, orvosi célokra is használható lesz.




Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel az RSS-értesítőnkre!

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://trendlabor.blog.hu/api/trackback/id/tr586210748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

floborm 2014.05.26. 13:37:57

tényleg ennyire támogatni kell a biztosítókat abban, hogy minden de minden információt begyűjthessenek rólunk?

igy lesz a fogyasztói társadalom (hehe) egyéniségéből egy kiválóan elemezhető, jól targetálható és lecsapolható senki.

Reggie 2014.05.26. 15:44:07

Ha egyfolytaban csesztetne a polo, arra hamar rafeszulnek. Es akkor megvan a vegtelen ciklus.

steery 2014.05.26. 15:46:44

Víz és ütésálló, hajlékony kijelzőt kell a pólóra ragasztani, ami képernyőként funkcionál és máris ki lehet hagyni a telefont és más buta eszközöket. Ha hosszúujjú a ruha, a szárára kell tenni, ha rövid, a hasi részre és fejjel lefelé mutatja a viselőjének szánt infókat, aki lenézve a pocakjára láthatja, mikor kap infarktust. Kifelé a külvilágnak meg céges reklámokat vetíthet a póló és olyan személyes infókat, mint: facér vagyok, kezdj ki velem, ez a pocak nem csak a sörtől lett ilyen, vagy a kedvencem: ne is próbálj kirabolni, csóró vagyok!

Túrós (törölt) 2014.05.26. 15:59:25

ez viccnek is rossz, de tényleg, viccnek is szar.

Reggie 2014.05.26. 16:31:25

Igazabol en az okos wcpapirt varom, ami megmondja, hogy mennyire vagyok egeszseges aznap reggel.


süti beállítások módosítása