13/06/28 Máris nyomul az Instagram videó

KissAniko

Friss statisztikák szerint az Instagram videó megjelenésével egyidőben drasztikusan csökkent a Twitter által indított Vine videók megosztása. Míg azt megelőzően 2,5 millió volt ez a szám, addig másnapra már csak 1,5 milliót regisztráltak, sőt azóta már csak napi 900.000 megosztás történik.

Sok különbség a két szolgáltatás között nincs, de a Twitter máris igyekszik új funkciókkal gazdagítani a Vine-t, hogy előnyt nyerhessen. Kérdéses, hogy sikerülni fog-e: az Instagram és a Twitter két új platformjával nem szűz tömegek találkoznak, már mindkettőnek van stabil felhasználótábora. Ezek ugyan átfedésben vannak egymással, de a két felület által diktált eltérő szemlélet mindenképpen befolyásolja a felhasználói összetételt ia.

Az Instagram már eleve a képekről szólt, a Twitter viszont a szövegekről. Az Instagramhoz képest az Instagram videót használni már csak részletkérdés, a Twitterezők viszont nem feltétlenül fognak késztetést érezni Vine videók elkészítésére.

Természetesen lehet turbózni a dolgot marketinggel és felhasználói élményekkel, de már most arra tippelek, hogy az Instagram video fog győzni.




Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel az RSS-értesítőnkre!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://trendlabor.blog.hu/api/trackback/id/tr575381887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fonagyb 2013.06.28. 15:04:42

Az első véleményeddel egyet értettem, ez nem verseny, mindkettőt az fogja használni, aki amúgy is az adott platformon kommunikál - ott vannak követői, barátai stb. A végére meg győztest hirdettél. Most akkor melyik - stabil felhasználótábor van, vagy itt valaki ebben győzni fog? A kettő üti egymást. Szerintem ez arra való, hogy gazdagítsák a felhasználók az adott platformon már aktívan gyakorolt kommunikációjukat, nem ad olyan USP-t a termékhez, ami miatt valaki azt választaná. Csak épp nincs más újdonság, amin verhetnék magukat, valamiről meg kell írni a marketingeseknek a vállalati blogokon.

Fonagyb 2013.06.28. 15:06:36

Persze az átfedő tábor más már kérdés. Ott szerintem megint cél függő melyikre nyomod be. Ha valami izgalmasat láttál ("hírértékű") ->Twitter, ha meg hangulat/giccs/művészieskedés akkor Insta.

Madalina Rita 2013.07.04. 09:33:53

Igen, az átfedő tábor, illetve az új userek esetében érdekes, hogy ki melyiket kezdi el használni.


süti beállítások módosítása