Facebook oldaldoboz

A napi.hu legfrisebb hírei

Nincs megjeleníthető elem

12/08/17 Magyarul is elérhető a Google Voice search!

Berkes Ákos

Ma jelentette be a Google, szokás szerint saját blogján, hogy újabb 13 nyelven teszi elérhetővé a hangalapú keresés funkcióját. Ezzel már 42 nyelven és nyelvjárásban, összesen 46 országban beszélhetnek a felhasználók Androidos telefonjukhoz. Magyarország is benne van ebben a 13 országban, ráadásul a Google azt ígéri, hogy a kereső folyamatosan kommunikálni fog a központi adatbankkal, így minél többen és minél többet használjuk ezt a lehetőséget, annál pontosabb lesz a beszédfelismerő algoritmus.  

Google-Voice-Search-Icon1.pngAki még nem látja a Google kereső mellett mikrofon jelet az Androidos telefonján, az az alábbi linkről le is töltheti magának a hivatalos appot, vagy keressen rá a Google Play alkalmazásban. 

A most bevezetett a nyelvek, a magyar mellett, a következőek: baszk, bolgár, katalán, európai portugál, finn, gall, izlandi, norvég, román, szerb, szlovák, svéd.

Ráadásul a hangfelismerő funkció nem csak a keresőben használható, diktálhatunk a telefonnak jegyzetet, smst vagy emailt is. 
Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel az RSS-értesítőnkre!

7 komment

12/08/14 A hét infografikája: öt karika, öt földrész

Sajti Botond

A XXX. Nyári Olimpiai Játékok zárása alkalmából egy ötletes infografikát teszünk közzé, mely az olimpiai ötkarika segítségével mutat be érdekes adatokat a földrészekről. A grafika dekódolásához hasznos tudni: a kék karika jelképezi Óceániát, a fekete Európát, a vörös Amerikát, a sárga Afrikát és a zöld Ázsiát. Az ábrák egyenként is megtekinthetőek képként itt.

oceaniaeuropeamericasafricaasia from gustavo sousa on Vimeo.
Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel az RSS-értesítőnkre!

Szólj hozzá!