Facebook oldaldoboz

A napi.hu legfrisebb hírei

10/08/09 Web2 Panoráma - 4. rész

FLOW PR

Ezen a héten a fotósoknak és a videósoknak ajánlunk egy-egy oldalt. Néhány hete fedeztük fel a picnik oldalt, amely egy ingyenes fotókezelő szolgáltatás, amolyan mikroPhotoshop. Óriási előnye, hogy nem kell semmit letölteni, sőt, még regisztrálni sem. Egyszerűen feltöltitek a fotóitokat, és már kezdhetitek is a munkát.

A feltöltést követően több lehetőség közül választhatunk. A lustábbak kattintsanak az Auto-fix gombra és a program beállítja a fotóik optimális paramétereit. A vagányabbak egyenként is nekiláthatnak a kép buherálásához. Lehet kivágni, átméretezni, beállítani az élességet, szaturációt, színtelítetséget, sőt, még red-eye funkció is van.

Amatőr és félprofi filmkészítők figyelmébe ajánljuk a stroome oldalt, amely a legjavát adja a közösségi médiának. Az oldal nem más, mint egy közösségi klipkészítő műhely. A felhasználók feltöltik a videókat, darabokra vágják, és a darabokat a közösség rendelkezésére bocsátják. Innentől kezdve a közösség tagjai össze-vissza vagdossák a nyersanyagokat, és klipeket, rövidfilmeket készítenek belőlük – teljesen szabadon.

Természetesen nem kötelező közszemlére bocsátani a videoinkat, dolgozhatunk zárt csoportokban is, vagyis az oldal arra is jó, hogy távmunkás kollégáinkkal kollaboráljunk. A filmvágáshoz a stroom biztosít néhány alapszintű trükköt: áttűnéseket és effekteket, de nyilván ezek nem pótolhatnak egy profi filmvágó szoftvert.  A kész remixeket pedig aztán meg lehet osztani másokkal.
Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel az RSS-értesítőnkre!

Szólj hozzá!