10/09/09 Új fejlesztések a Vimeón

Madalina Rita

A legnépszerűbb videómegosztó egyértelműen a Youtube, de sokan jobban szeretik a Vimeót is, mert a kezdetektől gyönyörűen konvertálta át a videókat, amire a Youtube sokáig nem igazán fordított energiát.

Az utóbbi időben egyre több mozgolódás tapasztalható a Vimeo háza táján, ami (azon a negatív tényen túl, hogy az alapverzióban csupán a legalapvetőbb látogatási statisztikákat mutatják meg  a videókhoz kapcsolódóan) sok, és a korábbinál gyakoribb fejlesztést jelent.

Legutóbb három új lehetőséggel gazdagították a rendszert: egyrészt frissítették a beágyazási kódot, másrészt a HDTV-n való megtekintést is megkönnyítették, harmadrészt pedig beépítettek egy "Watch later" funkciót is. Ennek gombja rögtön az egyes videók nyitóképén megjelenik, és lényegében olyan, mint a csillagozás a Google Readerben, vagy (gyakran) a like-olás a Tumblr-en. Ezáltal listába lehet gyűjteni azokat a videókat, amik érdekelnek minket, de az adott pillanatban nem tudjuk őket megnézni.

Mert azért ez a gyakoribb eset, hiszen munka közben, vagy akár a családunk körében nem igazán tudunk többperces videókat minden gond nélkül megnézni. Emiatt leginkább ezt az új fejlesztést tudom értékelni.

Persze felmerül a kérdés, hogy miért ne hagyatkozzunk csupán a Google notes-ra, ha el akarunk tenni magunknak egy videót? Hát azért, mert rengeteg mást is elteszünk. :) A Vimeón egyszerű, átlátható, sőt szép formában marad meg mindaz, amit érdekesnek találtunk valamiért, ezért valóban alkalmas a megcélzott igény kielégítésére.

 

 




Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel az RSS-értesítőnkre!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://trendlabor.blog.hu/api/trackback/id/tr922253158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VidaGabesz 2010.09.09. 14:56:46

Vimeo rajongóként nagyon értékelem az újításokat:)

Madalina Rita 2010.09.10. 13:31:33

@VidaGabesz: Ugyehogyugye? :) Már csak azt sajnálom, hogy tényleg kevés információ van a látogatottsági statisztikáknál megjelenítve.


süti beállítások módosítása