14/11/10 Hemingwrite: az e-könyvolvasó után jön az e-írógép

Sajti Botond

Elsőre talán furcsa ötletnek tűnik a mai világban egy kizárólag írásra alkalmas készüléket piacra dobni, de ha jobban belegondolunk abba, milyen gyakran szakítja meg a legtöbb ember a különböző szövegek írását a közösségi oldalak vagy a hírportálok kényszeres csekkolása miatt, és ez mennyivel veti vissza a produktivitást, akkor már nagyon is indokoltnak tűnik egy ilyen eszköz megjelenése.

 

A Hemingwrite készítői arra vállalkoztak, hogy az írás számítógépek és szövegszerkesztők előtti korszakának élményét adják vissza, kombinálva az olyan korszerű megoldásokkal, mint a wifin át működő felhőbe mentés vagy a Google és Evernote integráció. A billentyűzet a lehető legkényelmesebb és leggyorsabb gépelést teszi lehetővé, a több mint hat hétig működő akkuidő és a szembarát kijelző pedig az e-könyvolvasók esetén már bevált receptet követi. Mindehhez természetesen az írógépeket idéző dizájn társul.

hemingwriter.jpg

Használata irodalmi művek elkészítéséhez, munkához, blogíráshoz és egyetemi tanulmányok során egyaránt hasznos lehet, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a táblagépek és okostelefonok elterjedésével egyre többek kezéből csúszik ki a hosszabb szövegek elkészítésére is alkalmas billentyűzet.




Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel az RSS-értesítőnkre!

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://trendlabor.blog.hu/api/trackback/id/tr586883573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zdanee 2014.11.11. 00:35:17

Neee... akkor legalább már ne egy hangyapöcsnyi kijelző lenne rajta. De akkor is, mi ez? Egy Fisher Price játék? Ha valaki nem bír uralkodni magán és munka helyett 9gagezik, akkor nem egyszerűbb kikapcsolni a WiFi-t?
Amúgy meg egy Arduino, egy e-ink kijelző és a hozzá tartozó level shifter, egy billentyűzet, egy $5 WiFi modul meg egy SD-foglalatból kihozható ez a cucc, ha nagyon akarom egy hétvége alatt összerakom az itthon kallódó alkatrészekből meg egy rossz Kindle-ből. De nem akarom.

zdanee 2014.11.11. 00:42:01

Most esett le. Kurzormozgató gombok nincsenek is rajta. Necces.

Hijaszu 2014.11.11. 06:12:28

Vannak nagyszerű toolok a tudattalan netezés kizárására. Van egy alkalmazás például, amelyiknek meg tudjuk mondani, hogy mondjuk a következő 4 órában nem akarjuk a netet használni. És ezután négy óráig, ha akarjuk se tudjuk visszakapcsolni, csak a gép újraindításával (amit ugye azért már megfontol az ember).

nitro1 2014.11.11. 09:42:57

Az akaratgyengéken mindig is nagyot lehetett kaszálni.

Sepydus 2015.05.17. 20:51:49

Szerintem jó ötlet.


süti beállítások módosítása