14/01/09 Ajduk össze: a magyar non-profit crowdsourcing

Madalina Rita

Írtam már korábban néhány nemzetközi site-ról, ahol non-profit projektekre lehet pénzt gyűjteni. Akkor viszont még nem volt meg a magyar megfelelőjük, és magyarként ezeken az oldalakon nem lehetett gyűjtést kezdeményezni.

Az egyik legfontosabb szervezet, a NIOK (Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány) mára elkészített egy teljesen vállalható, sokoldalú site-ot, melynek neve Adjuk össze. Itt profi civil szervezetek és egyének egyaránt gyűjtésbe kezdhetnek hasznos célok teljesülése érdekében. A támogatók pedig pénzt és önkéntes órákat is adhatnak - ahogy a projekt igényli.

Fontos viszont, hogy nem használható hitelezésre (mint az afrikai társa), és fenntartási költségre sem lehet gyűjteni. Persze igazából a legtöbb projektbe bele kell kalkulálni az ilyen jellegű járulékos költségeket is, tehát inkább azt mondhatjuk, hogy kizárólagosan erre a célra nem megengedett a gyűjtés.

A felépítés átlátható, könnyű a projektek feltöltése. Nem is kívánhatnánk jobbat. Talán csak a dolog ismertségén kellene még segíteni.

 




Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel az RSS-értesítőnkre!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://trendlabor.blog.hu/api/trackback/id/tr125748443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása