13/07/04 Haszontalan lájk-shopping

Madalina Rita

Ki sem merem számolni, hogy hány millió forintnak megfelelő összegért vásárolt az amerikai külügyminisztérium lájkokat. 630 ezer dollár mindenesetre nagyon sok pénz, és a nagy költekezésnek mindössze annyi lett az eredménye, hogy a követők száma kétmillió, illetve egy másik oldal esetében 450 ezer lett. A valódi, aktív követők viszont csak két százalékot tesznek ki. 

Bureau of International Information Programs.png

Ez egyébként a többi, nagyra duzzadt követőtáborral rendelkező Facebook oldal esetében is hasonlóan alakul. Mégis jobb lett volna, ha inkább hagyják, hogy organikusan nőjön a követőszám, mert úgy sokkal magasabb lehetne a bevonódás mértéke.

A fejetlenség egyébként nem csak a lájkvásárlásban mutatkozik meg a hírek szerint: a különböző állami szerveknek 150 közösségimédia-csatornája van, melyek gyakran átfedésben vannak egymással. Kellene oda egy tanácsadó...

A lájkvásárlás mindig rossz ötlet, ahogyan a mesterséges seedelés is. Szerencsére minket ezek egyelőre elkerültek. Mindenesetre ha esetleg lesz olyan ügyfelünk, aki lájkokat szeretne vásárolni, meg fogom mutatni neki ezt a cikket, hogy lebeszéljem róla.




Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel az RSS-értesítőnkre!

Szólj hozzá!

13/07/02 Okostojástartó - konyhai kütyü geekeknek

Sajti Botond

A 6-7 évvel ezelőtti webes konferenciák egyik kedvelt prognózisa volt a wifis hűtőszekrény, ami számon tartja majd, mikor fogy el a tej vagy a felvágott, és automatikusan meg is rendeli a hiányzó készleteket egy online boltból. Mindebből a mai napig nem lett széles körben elterjedt megoldás, és ez várhatóan a jövőben sem fog változni, mert egyszerűen túl körülményes, ráadásul nem szeretnénk mindent feltétlenül automatikusan pótolni, ami elfogy a hűtőnkből (elég egyoldalúvá válna egy ilyen család étkezése).

Az okostelefonnal összekapcsolódó tojástartónak ezzel szemben viszont már lehet létjogosultsága, elvégre tojásra mindig szükség van, és az sem mindegy, melyik milyen rég pihen a tartóban.

eggminder2.jpg

A találmány pofonegyszerű, de kifejezetten praktikus: segítségével először is a telefonunkon az eszközhöz tartozó alkalmazás segítségével a boltban is ellenőrizhetjük, hogy éppen hány tojás van még otthon.

eggminder3.jpg

Ha pedig otthon rántottát készítünk, a tojástartó érzékeli a hűtőszekrény kinyitását, és egy LED megvilágítja a legrégebbi tojást.

eggminder4.jpg

Az okostojástartó kétségtelen előnyei ellenére is egyelőre várhatóan csak a konyhában is aktív geekek körében válik majd elterjedtté, de ezzel együtt is díjazzuk az ötletet és a látványos megvalósítást! Aki bővebben is kíváncsi a GE és a Quirky által közösen kifejlesztett eszköz működésére, annak ajánljuk az alábbi videót.

Forrás




Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel az RSS-értesítőnkre!

Szólj hozzá! · 1 trackback



süti beállítások módosítása