11/03/24 Slow Google - nemcsak a könyvkiadást akarja forradalmiasítani a cégóriás

FLOW PR

A héten többen is beszámoltak arról, hogy az illetékes amerikai bíróság nem hagyta jóvá a legnagyobb könyvkiadók és a Google Inc. megállapodását. Ezzel egy több éves huzavona eredményeképp megszületett, elkerülhetetlen kompromisszumot hiúsított meg a joghatóság. A Google online könyvtárára így várnunk kell még pár évet az egészen biztos.

 
Mindeközben Európában sem állt meg az élet a vállalatóriás számára: a tegnapi nappal útjára indították a Think Quarterly névre keresztelt ingyenes online kiadványukat. A teljesképernyős böngészést lehetővé tevő felület egyértelműen a magazinolvasás valóságos élményét kívánja visszaadni, miközben megjelenésében a Wired és hasonló technológiai témájú, igényes kiadványokat idézi. A 64 oldalas első szám az adatok életünkben játszott szerepét járja körül rengeteg infografikával és egész oldalas képpel. A cikkek szerzői jellemzően a Google alkalmazottjai, azonban külsős szaktekintélyek is billentyűzetet ragadtak a szakmaiság elmélyítésének jegyében – nem mintha a Google dolgozók neve rosszul csengene a szakmában. 
 
A Google-re ritkán jellemző, hogy nem saját anyagból dolgoznak, azonban a kiadvány olvasását biztosító felületet kivételesen egy külsős cég szolgáltatja, az Issuu, amely ezzel a rendszerrel több mint 33 millió felhasználóhoz juttat el digitális magazinokat havonta. A kiadvány tördelését és tervezését pedig egy Londoni kreatív ügynökségre, a The Church of Londonra bízták, akik saját design-juktól nem igazán tudtak elrugaszkodni a kiadvány tervezésekor.
 
Azt állítja magáról a magazin, hogy a rohanó adatfolyamok közepette egy lélegzetvételnyi gondolkozási időre van szükségünk és ehhez kínál gondolati alapokat. Kíváncsian várjuk a valóban tartalmas és elgondolkodtató információk garmadáját összeszedő első szám után a folytatást, melyre a névből adódóan feltehetőleg egy negyed évet kell majd várnunk.

 

 




Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel az RSS-értesítőnkre!

Szólj hozzá!

11/03/21 Mobilalkalmazások baj esetére

Madalina Rita

Az egyik legjobb amerikai közéleti site, a Slate készített egy áttekintést azokról az appokról, amik jól jöhetnek vészhelyzet esetén. Természetesen a Japánban történtekre reflektálva született a cikk, de érdemes sorra venni, miket találtak.Ezek mind iPhone alkalmazások, ezért mi utánanéztünk, hogy az Android Marketen milyen hasonló dolgok érhetők el, ingyenesen:

 

1. Elsősegély
- Pocket First Aid elsősegély és újraélesztés: a legfontosabb teendők témakörönként felsorolva, részletes leírásokkal, illusztrációkkal. A Haiti földrendgésben egy ember életét dokumentáltan megmentette. 
 
Android verzió
- iTriage: hasonló, de talán nem annyira széleskörű. 
 
- Hands Only CPR - ez is az, de az ingyenes verzió csak az újraélesztéssel kapcsolatos:
 
2. Orvosi infók
- Close call: a telefonod háttérképén fontos egészségügyi információkat oszthatsz meg, így például az egészségi állapotodról, a szedett gyógyszerekről, allergiákról, értesítendő telefonszámokról. 
 
Android verzió
- e-Mergency: kombinálja ezt, valamint az itt lentebb ajánlott alkalmazást.
 
3. Helymeghatározás
- Here I am: egyszerűen küldhetsz e-mailt a tartózkodási helyed megjelölésével, ha valami bajod esne. 
 
- Megvan az Androidos verziója is.
 
4. Túlélés
- SAS Survival Guide: túlélési tanácsok minden szituációra.
 
- wikiHow Survival Kit: szintén túlélési tanácsok, ingyenesen.
 
Android verzió
- U.S. Army Survival Kit – ugyanez, csak egyértelműen ingyenes.
 
 
Van ilyesmi a telefonotokon? Szerintem érdemes lehet egyet-kettőt használni. Nekem az itt felsoroltakból egyébként az e-Mergency tetszik a legjobban.

 




Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel az RSS-értesítőnkre!

2 komment



süti beállítások módosítása