10/03/10 Barcamp Budapest

PrivyCouncil

Néhány munkatársunk eljött a Barcampre, és a nap folyamán megpróbálnak majd  folyamatosan tudósítani az előadásokról. Köszönjük, internet!

 




Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel az RSS-értesítőnkre!

2 komment

10/03/08 Ezer forintos bolt

Madalina Rita

Találtam egy site-ot, a Fiverrt, ahol öt dollárért, azaz majdnem ezer forintért lehet a legkülönbözőbb szolgáltatásokat igénybe venni és természetesen árulni. Az alacsony ár miatt ez olyan, mint egy szívességbolt, viszont mivel mégiscsak fizetni kell valamennyit, így biztos, hogy ez a megoldás életképesebb, hiszen ha egy adott feladatért valaki pénzt kap, azt lelkiismeretesebben végzi és a másik oldalon is hasonlóan alakul a dolog: ha már fizettem valamiért, akkor használni is fogom azt.

Hogy miket lehet venni az ezer forintos boltban? Távsegítséget különböző szoftverproblémák megoldására, rövidebb szövegek lefordítását, oktatást, döntési segítséget telefon vagy számítógépválasztásban, de akár azt is eldönti nekünk egy kedves ismeretlen, hogy egy vitában kinek van igaza, vagy éppen képeslapot küld nekünk egy egzotikus helyről.

 

 

A site a szabadúszók mekkája, hiszen kisebb feladatok tömegét lehet felvinni a rendszerbe, amiből a globális piacon megfelelő szolgáltatások esetén nagy számú megrendelés, azaz sokszor ezer forint folyhat be. A fizetés ráadásul könnyű, mert Paypalen keresztül történik, így tényleg másodpercek kérdése a számla kiegyenlítése.

A megrendelők számára főként az olyan feladatok elvégeztetése lehet vonzó, amit gyorsan kellene megoldani, illetve látható, hogy a felmerült probléma nagysága és a megoldására fordítandó idő nem állnak szerencsés arányban egymással.

Kérdés, hogy egy lokalizált verzió vagy egy teljesen magyar fejlesztés mennyire lehetne életképes, hiszen elég kicsi ez a piac és talán még mindig idegen számunkra ez a célratörő, pragmatikus pénzkeresési megoldás. Egy site-portfolió tagjaként viszont érdemes lehet kísérletezni vele.

 

 




Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel az RSS-értesítőnkre!

Szólj hozzá!



süti beállítások módosítása