10/10/05 Lázadnak a kismamák a Porontyon

kiss.aniko

 

Mi történik, ha jól bejáratott blogunkon egyszercsak radikálisan változtatunk? Lehet, hogy a közösségünk berág ránk - ez történt a Poronty esetében is. Magyarország legolvasottabb mamás-babás-papás blogja pár héttel ezelőtt ünnepelte negyedik születésnapját. A szerkesztők ebből az alkalomból arra kérték a követőket, hogy segítsenek az oldal további fejlesztésében, osszák meg véleményeiket, ötleteiket. Ez önmagában jó húzás is lett volna, de valakinek merész ötlete támadt és az egész oldalt az addigi felületéről, a Velvetről áttette a Díványra. Így a korábban Győzike és Kiszel Tünde hírek övezte Velvet/Poronty immáron a lilás színvilágú, életmód profilú Díványon kapott helyet.
A történet akkor lett izgalmas, amikor a kommentelők egy látszólag jelentős része ezen felháborodott. Többen elhatározták, hogy tiltakozásul bojkottálják addigi kedvencüket és létrehoznak ideiglenesen egy saját blogot, az atmenetiallapot.freeblog.hu -t.   A felháborodás okait mintegy 2 ezer (részben még Poronty, részben már a lázadó blogon) komment átrágása alapján így lehet összefoglalni: előzmény nélküli a váltás; csúnya az új oldal; nem elfogadható a korábbi szerkesztő Tünde lefokozása mezei újságíróvá; gáz, hogy a Poronty valószínűleg a Dívány felfuttatásáért került át; rosszak a tartalmi változások.
A leszakadt közösség az átmeneti helyen várja meg, hogy mi lesz, azaz tiltakozó akciójuk eléri-e az eredményét és visszaáll-e az eredeti állapot. A korábbi Poronty „lelke” Tünde az átmeneti oldalon vett búcsút a közösségtől, amelyből kiderült, hogy az új helyre költözött Porontyát otthagyta és más munka után néz.
Az a jövő zenéje, hogy a leszakadt közösség új oldala mennyire lesz működőképes, meddig tart ki lelkesedésük. Jelenleg úgy tűnik sikeresek, mivel az átmeneti blogon az első héten minden nap háromezernégyszáz egyedi látogató volt, az olvasások száma pedig nem ment tizenötezer alá. Ha az oldal sikere töretlen marad, akkor pillanatok alatt jól profitáló, egyesek számára állandó munkahelyet biztosító vállalkozás lehet. Ez pedig egy potenciális kockázat is, mivel barátok, családtagok is könnyen összevesznek, ha üzleti vállalkozásba fognak, hát még egy több ezres közösség. A témában felvetett nonprofit működési formáról folyó diskurzus egy nehezen elképzelhető szcenárió, amikor egy jól működő blog akár többszázezres-milliós összegeket is hozhat havonta.
Kérdés az is, hogy az új Porontyot hosszabb távon mennyire rendíti meg, hogy törzsközönségének egy része elhagyta. Jelenleg az látható, hogy az új posztokra érkezett kommentek száma messze elmarad a korábbiakhoz képest. Ezek alapján valószínűleg komoly fejtörést okozhat nekik a jelenlegi helyzet. Az új szerkesztő bemutatkozásában elnézést is kért, amiért nem adtak kellő tájékoztatást a váltásról, valamit nem vonták be a közösséget, egyben továbbra is aktív részvételre és közös munkára kért fel mindenkit.A köszöntő posztban elhangzott mea culpát követően azonban láthatóan nem tettek további erőfeszítést a törzsközönség visszacsábítására. Sőt, néhány kommentelő azt állítja, hogy a negatív hozzászólásokat törlik, a rendszeres kritikusok IP címét blokkolják, azaz nem szólhatnak hozzá. Ha ez igaz, akkor ez a következő nagy baklövés, amit elkövethettek.
A közösségi média világában a sikeresség kulcsa magában a közösségben rejlik. Lényeges kérdés, hogy mekkora közösséget sikerül építenünk, ők mennyire aktívak és lojálisak. Hiba a platformon a közösség bevonása nélkül radikálisan változtatni. Ha aktív részvételt, közös építkezést várunk el, ahogyan a blogok is működnek, akkor a közösség életét befolyásoló lépésekről nem csak előre szólni kell, hanem meg kell nyernünk a tagokat a változtatáshoz. Ha ezt a lépést elmulasztjuk, komolyan veszélyeztetjük a blogunk további sikerességét. Hatalmas erőfeszítésekkel, állandó kommunikációval, gesztusokkal, alázattal lehet esélyünk arra, hogy visszaszerezzük a bizalmukat, lojalitásukat. Ha viszont hagyjuk, hogy a dolog majd magától lecsillapodik, illetve inkább erővel lépünk fel a kritikákkal szemben, akkor könnyen előfordulhat, hogy egy virágzó közösségnek és egyben üzletnek inthetünk búcsút.



Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel az RSS-értesítőnkre!

183 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://trendlabor.blog.hu/api/trackback/id/tr142347365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2010.10.06. 08:53:54

Puszpanya, te hogy emlékszel, mint aktív hozzászóló, voltak ott hozzászólások?

Veg_ 2010.10.06. 09:07:21

@Puszpanya: Szerintem? Már hgoy szerintem magyaráztál belső emberként divány müködést? Hát amig ki nem szeded ezt is, addig biza látható... De nem mondom, hol van, próbáld megtalálni :D

Puszpanya 2010.10.06. 09:11:32

@Veg_:
Szerinted, szerinted, szerinted. Ezen van a hangsúly.

kiss.aniko 2010.10.06. 09:21:44

Jó, hogy itt is esélyt adtok annak, hogy elmondja mindenki a véleményét. Bár az egymás megértésében látom nincs áttörés. De ezeket elmondani szerintem fontos, aztán ez meg is határozza, merre megy a dolog tovább. Bár azt hiszem most már elég egyértelmű.:)

A komment moderálásban a "hol az igazság"-ba nem ítélkeznék, azt gondolom, ha a kritikai megjegyzések kimoderálása igaz, akkor az egy nagy baklövés.
Mindesetre mi itt a kritikai hozzászólásokat nem moderáljuk ki.:)

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2010.10.06. 09:26:28

Akit érdekel, többek között milyen hozzászólásokat tüntettek el, azon a sok "Mi történt itt?" típusún kívül, az elolvashat párat itt: atmenetiallapot.freeblog.hu/archives/2010/09/23/A_dolgok_valtoznak/
Az 1338. számú hozzászólástól kezdődően.
És persze simán volt pár beszólós is.

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2010.10.06. 09:35:56

Szerintem itt közös nevező nem várható, mivel az áttelepített olvasókat a kezdetekben sem informálták, ami egyre nagyobb felháborodást váltott ki, ez lett fokozva azzal, hogy később egyszerűen kimoderálták azokat a hozzászólásokat, amik nem voltak szimpatikusak.

Ha az elején észrevették volna, hogy ez nem az az olvasóközönség, aki ezt a bánásmódot igényli, akkor nem lennének ekkora veszteségek.

Ha már gyerekekről van szó.
Egy jó szülőnek fel kell ismernie, ha a módszere kudarcot vallott és talán más módszert kellene választania.
De ha valaki túlkésőn ébred, akkor a kapcsolat egy idő után menthetetlen.

Pandi 2010.10.06. 09:36:10

@kiss.aniko:
Nagyon örülünk, hogy azért akadnak még helyek, ahol szabad véleményt nyilvánítani.:)

Természetesen megértem, hogy nem akarsz állást foglalni, de bízom abban, hogy kezd körvonalazódni benned is, hogy hányadán is állnak a dolgok.
Puszpanya megnyilvánulásaihoz (szigorúan mint egy egyszerű kommentelő) azt hiszem, hogy nem szükséges további magyarázat.:)

Abra 2010.10.06. 10:53:08

@Rosa Rugosa:
nem egészen, Rosa, a poszt alatt ugyanis látszik hogy volt 278 hozzászólás, a konkrét kommenteket törölték, a számot nem.

Puszpanya 2010.10.06. 11:19:49

@Pandi:

Megkérnélek, h ne hivatkozz rám.
Olvasd el RR hozzászólását, s fogd fel, mi a különbség a két hozzászólás között...

Az a baj, h egy ideje ez a háború 10 ember vs. Puszpanya között zajlik.

Veg_ 2010.10.06. 11:29:17

@Puszpanya: Nem nyert.
1. nincs háboru, csak szeretnéd, de nagyon
2. ami van, az a divány és a régi poronty olvasói közt van, tehát ha magadra veszed, akkor ugye ismét bizonyitod, hogy közöd van a sezlonyhoz.
3. Márpedig magadra huzod a 2. pontot, mert első perctől imáidba foglaltad a diványt, csak akkor még nem tudtuk, ki vagy :)

Pandi 2010.10.06. 11:38:24

@Puszpanya:

Én meg megkérnélek, hogy ne kérd azt, hogy ne hivatkozzak olyasmire, amit te egy nyilvános fórumon/blogban írtál.

Azt pedig, hogy kinek és mit is kellene felfogni, inkább ne firtassuk.

De moderálj még ki pár hsz-t, mintha ott se lettek volna soha, hátha akkor könnyebben tudod védeni az igazadat.
:D

A legnagyobb baj pedig az, hogy itt nem háborúról van szó, csak te veszed annak (ld. Veg_ hsz-át), ráadásul a 10 emberrel is tévedtél néhány nagyságrendet.:)

Puszpanya 2010.10.06. 11:45:56

@Pandi:

Van önálló véleményed is? Szívesen meghallgatnám.

Pandi 2010.10.06. 11:48:46

@Puszpanya:

Még annyit, hogy ha hasonló vehemenciával törődnél a P. színvonalával és a posztok minőségével, akkor talán többre is juthatnál. De neked fontosabb, hogy szigorúan nem hivatalosan, csak kommentelőként, így "a háttérből" próbáld védeni a mundér becsületét.

drlucifer 2010.10.06. 12:12:17

@kiss.aniko:
A Dívány szerkesztőségének beköszönő posztja alól egész pontosan 278 kommentet töröltek. Pár napja a kommentszám még látszott, nem tudom, azóta mia a helyzet, nem járok arra.

És jó, hogy valaki objektíven leírta, mi zajlik.

Rosa Rugosa · http://tyukudvar.blog.hu/ 2010.10.06. 12:44:38

@Abra: Igazad van!
Gondolom azért nem láttam, mert magára a posztra kattintva nem jelent meg a szám.
De amikor a P-n kerestem a cikkek között, ott valóban látszik.:)
Kicsit benéztem.:)

Brumibaby 2010.10.06. 14:01:34

Csütörtök délelőtt még kommenteltem valamit a "kedves Olvasók..."-hoz kb. a 200. komment táján, de délben elutaztam, s négy napig internetnek közelében se jártam. Amikor visszatértem, már ki voltak végezve a kommentek. Valaki megtenné nekem, hogy összefoglalja, mi volt? (Hiába van az ÁÁ-n, most nincs időm bogarászni, de ha kaphatnék egy emilt a nickem gmail comra, hogy valamennyire lássam, mi történt, megköszönném)

Brumibaby 2010.10.06. 14:08:05

Egyébként meg, tételezzük fel, hogy netán a rossz-rossz-rossz kislányok csak rémhíreket terjesztenek. Akkor is le kéne vonni a sezlonynak a konzekvenciákat, mert a rémhírterjesztésnek elejét lehet(ett volna) venni a normális kommunikációval.

Két hét után meg azt kell mondjam, hogy a Poronty nem azért rossz, mert a törzsközönség lelépett, hanem mert pocsékok a cikkek, műanyagok a karakterek, unalmas, egysíkú az egész, a régi terhesbarbim is unta volna.

Pandi 2010.10.06. 14:44:31

@kiss.aniko:

Nagyon köszi.:)
Remélem, az illetékesek is olvassák.
Egyébként meg maradok, mert az iszapkatasztrófáról szóló poszt is tetszett.

Temptation 2010.10.06. 14:47:04

@Puszpanya: oh, Puszp-Terézanya, olyan jó, hogy Te vagy a sezlonynak.És olyan, jó hogy nem vagy az ÁÁ-nak.

anyamadár · http://atmenetiallapot.freeblog.hu/ 2010.10.06. 14:49:53

Köszönjük a cikket!
A szerkesztőség tojik ránk, viszont az ÁÁ statisztikái egyre szebbek, a facebook rajongótábor pedig növekszik! :)

Nem adjuk fel! :)
Anyamadár

Temptation 2010.10.06. 14:50:50

@Puszpanya: "Van önálló véleményed is?"

Hát Neked?

csutkababa 2010.10.06. 14:58:50

@Puszpanya:
Drága csillag, megtennéd, hogy szólsz bent a spanjaidnak, ugyanis basznak az e-mailjaimra reagálni, hogy a cikkem Díványos közléséhez nem járulok hozzá?
Segítségül:
Tanuld meg újraéleszteni a gyereked!
Ez a cikk címe.
Sürgősen vegyék le.
Előre is nagyon köszönöm.

csutkababa 2010.10.06. 14:59:57

@csutkababa:
Ja, és azért ITT kérlek meg rá, és nem a Pén, mert veletek ellentétben még van bennem tapintat, valamint tudom, hogy hipp-hopp kiszedétek.

Puszpanya 2010.10.06. 15:07:10

@Temptation:

Mivel nem zártkörű, még lehetek...

cozumel 2010.10.06. 15:08:00

Egyebkent, Aniko, azt szeretnem elmondani, hogy itt NEM CSAK KISMAMAKrol van szo.

A P-n pont az volt a plusz, hogy a mar hormongozbol kiemelkedett, gugyogesbol felgyogyuld :D, iskolas gyerekek, kamaszok, felnott gyerekek szulei, sot, nagymamak es szinglik, tovabbfokozom, pasik is irtak.

Ezt csak azert irom, mert nem arrol van szo, hogy unatkozo, seggvakaro gyeses anyukak-akik Zappe ur felszolitasa ellenere se huztak vissza dolgozni-nem tudnak mit kezdeni unalmukban.

Puszpanya 2010.10.06. 15:08:01

@csutkababa:

Írj nekik, nincs kapcsolatom a szerkesztőséggel.

cozumel 2010.10.06. 15:10:14

Es itt kernem fel en is Gabor Nikoletta foszerkeszto asszonyt, hogy a posztjaimat surgosen vegye le a Divanyrol.

Semmilyen korulmenyek kozt nem vagyok hajlando a szakmai nevem olyan helyre adni, ahol egy majdnem 4ikszes, tulsulyos, vetelt no LEBOJTkurazik.

Meg a vegen valaki azt hinne, ha az egyik poszt hulyesegeket beszel, a masik is biztosan...

csutkababa 2010.10.06. 15:11:50

@Puszpanya:
hehehe. Bocs.

Gábor Nikoletta, kérem, vegye le a cikkem. Nem óhajtok közösséget vállalni a Dívánnyal. semmilyen formában.

Temptation 2010.10.06. 15:17:15

@Puszpanya: lehetsz, persze.Csak felesleges lenne olyan helyre járnod, ahol nem kedvelnek.

Temptation 2010.10.06. 15:18:59

@Puszpanya: lehetsz, persze.Csak szar olyan oldalra járni, ahol nem kedvelnek.

kiss.aniko 2010.10.06. 15:21:08

@cozumel: Abszolút jogos, a címben nem szerencsés, hogy leszűkítettem kismamákra. De persze ez semmiféleképpen nem jelző, hanem egy a mindenki számára egyből érthető blogtípus leírásnak szántam.
Kismamaként. :)

epres négercsók 2010.10.06. 15:24:52

Látom, továbbra sem sikerült dűlőre jutni :)
Azért ez nem semmi, Amazon Anyák az ÁÁ-ról szépen kifejtik, érvekkel, tényekkel, hogy mi is volt itt a gebasz tárgya.
Puszpanya meg egy-egy semmitmondó mondatban védekezik. Anya, ha te a bíróságon is így védenéd az igazadat, komoly bajban lennél :D

Egyébként, esküszöm, nem értem. Valaki világosítson már fel :) Ha Puszpanyának nincs köze a sezlony szerkesztőségéhez, akkor miért jár ide védeni őket? Miért nem azok jönnek, akiknek tényleg van valami közük hozzá? Attól, hogy én szeretek egy oldalt, ha abban semmilyen érdekeltségem nincs a kommentelésen túl, nem fogok odamenni, és húzogatni az oroszlán bajszát, és direkt idegesíteni azokat az olvasókat, akik eléggé más véleményen vannak. És megnyugodhatsz, Puszpanya, nem tíz emberről van szó.

epres négercsók 2010.10.06. 15:26:07

@kiss.aniko: Abszolút off, megkérdezhetem, hány gyereked van? :)

Puszpanya 2010.10.06. 15:28:14

@epres négercsók:

Nem védekezem, reagálok... Különbség...

kiss.aniko 2010.10.06. 15:30:49

@epres négercsók: Persze. Egy kislány. Egyelőre. :)

epres négercsók 2010.10.06. 15:35:49

@Puszpanya: Biztos az értő olvasásommal van a baj (amit kétlek), de mutasd már meg légyszíves, hogy hol reagáltál érdemben az itteni felvetésekre? Azon kívül, hogy te állítólag nem GN vagy, meg hogy szerinted tíz ember és közted dúl a háború. Aztán ilyen informatív dolgok, hogy a kijelentésednek semmi köze a lelkiismeretedhez, meg Tünde önként távozott. WTF?! Tudod, előfordult már a történelemben, hogy az emberek azért távoztak "önként" a munkahelyükről, mert ellehetetlenítették a munkájukat. És ha Tünde a három gyereke mellett fel mert állni a fizető állásából, akkor ott már nyakig ér a sz@r.

De tudod mit? Itt vagyok, figyelek. Győzz meg engem, hogy miért jó a Poronty, mit ad annak a törzsközönségnek, akik az eredeti P témáit szerették. Engem meg lehet győzni... de csakis észérvekkel, abból pedig ide sem nagyon jutott.

epres négercsók 2010.10.06. 15:36:25

@kiss.aniko: Hmm. Még a végén kiderül, hogy ismerlek személyesen is :D

epres négercsók 2010.10.06. 15:49:07

@Puszpanya: Ez nagyon meggyőző érvelés volt, köszi.

Temptation 2010.10.06. 15:53:42

@Puszpanya: Te értelmes kérdéseket is tudsz feltenni, vagy csak ilyen visszakérdezős-semmitmondóst?
Hát azért Puszpanya, mert aki nem mazochista hajlandóságú, az inkább olyan oldalakra jár, ahol a közösség egy része legalább kedveli.Vagy Neked jó, ha kinéznek valahonnan?

Puszpanya 2010.10.06. 16:00:46

@Temptation:

Ezt az ÁÁ (ahol mindenkit szívesen látnak), vagy a magad nevében nyilatkoztad?

cozumel 2010.10.06. 16:05:10

@Temptation:
kedvenc vuk-os hasonlatomat hoznam, tudod, Puszpanya most olyan, mint Vahur kutya a meseben... nem erti, meg mindig nem erti...

Temptation 2010.10.06. 16:10:07

@Puszpanya: nem nyilatkozhatom az ÁÁ nevében, én nem szívesen látnálak, mert nem tartalak korrekt embernek ( annyi info alapján, ami itt a neten átjött rólad).
De ha óhajtod csinálhatunk egy szavazást odaát, hogy tisztában legyél az ÁÁ-t alkotók nagyobb részének véleményével rólad.

epres négercsók 2010.10.06. 16:13:55

@Puszpanya: Az oldal nyilvános, tehát jöhetsz - lelked rajta. De ezzel a hozzáállással ugye te sem fogsz meglepődni, ha nem látnak szívesen?

epres négercsók 2010.10.06. 16:15:35

@kiss.aniko: Remélem, nem ijesztettelek meg... Ha az vagy, akinek gondollak, privátban szívesen bemutatkozom :)

marcangoló 2010.10.06. 16:16:59

Pusszpanya, ne haragudj már meg a kérdését, de te most mégis mit szeretnél kifejezni? Hogy a díványosokkal igazságtalanság történt, hogy rágalmazzák őket?
Írtad, hogy ezt csak a saját jogodon teszed, nem az ő megbízásukból, de miért jó neked, hogy képviseled az érdekeiket, és veled vitatkozik mindenki? Komolyan nem értem!
Ha az én kedvenc blogomat bántanák igaztalanul, lehet, hogy odaállnék teljes mellszélességgel egyszer- kétszer. De hogy minden fórumon nekiálljak az igazukat bizonygatni csak azért, mert az az én kedvenc blogom, hát a francnak hiányozna. Egyedül, mindenki ellen, miközben a szerkesztőség, meg a "hivatalos szervek" a fülük botját sem mozdítják... Tudodmikor...

Temptation 2010.10.06. 16:17:57

@Puszpanya: hajrá mi? Neked tényleg nem megy az értelmes, bővített mondatok alkotása?

Puszpanya 2010.10.06. 16:17:59

@epres négercsók:
Milyen hozzáállással? Írd már le légyszi...

Temptation 2010.10.06. 16:18:49

@marcangoló: ő egy új, női Don Quijote.Azért.

Puszpanya 2010.10.06. 16:23:44

@marcangoló:
Marcangoló, sok mindenben igazad van.
Kifejezni annyit csak, hogy született egy cikk, ahol megszólal az egyik(sértett) oldal.
Nekem, mint bármelyik oldaltól független kommentelőnek hiányzik a másik fele a történetnek.

Puszpanya 2010.10.06. 16:24:50

@Temptation:
"De ha óhajtod csinálhatunk egy szavazást odaát, hogy tisztában legyél az ÁÁ-t alkotók nagyobb részének véleményével rólad. "

Hajrá.

epres négercsók 2010.10.06. 16:28:04

@Puszpanya: Most írhatnám azt, hogy ezzel, amit itt, meg a sezlonyon előadsz, de azzal hasonlóan informatív lennék, mint te.

De amire én gondolok: önmagában nem lenne azzal semmi baj, hogy véded a Porontyot, csak ezt én nem tudom hova tenni. Emlékeim szerint, aktív részese voltál az eredeti oldal közösségének, ismerős a neved. Ezen kívül nem látom, hogy milyen kapcsolatban vagy a mostani Poronttyal, mert ha igaz, hogy nem te vagy GN (amihez hozzászólni nem tudok, mert megmondom őszintén, lemaradtam az ominózus árulkodó hsz-odról), akkor miért jó neked szembe menni azzal a közösséggel, aminek magad is részese voltál? Ennek a magyarázatát sehol nem találom. Csak az látszik, hogy egyértelműen sezlony-párti vagy. Ha csak azért jönnél az ÁÁ-ra, hogy ezt hangoztasd, felesleges. Ha pedig tényleg közöd van a szerkesztőséghez, akkor kedves egészségedre (én becsülöm azt, aki az adózott jövedelméből tartja el magát), de ha egyszer ki lettek tiltva a Porontyot leszóló, magyarázatot váró kommentek, akkor ugye a sezlonyos érdekeltségeddel te sem számítasz másra?
Az én szememben te elárultad ezt a közösséget, és senki nem fogja megtiltani neked, hogy oda gyere, de szerintem mindannyiunk nevében mondhatom, hogy ott senki nem kíváncsi rád.
Ha valamit még ki szeretnél fejteni a sezlony védelmében, írj róla egy szerkesztői posztot, vagy olvírt, amilyen pozícióban vagy, aztán megnézzük, mit lehet vele kezdeni. De figyelembe véve az elmúlt két hét eseményeit, hogy az ÁÁ-tól független oldalak is leírták, mennyire pocsék az index stratégiája, én már nem reménykedem semmiben.
(Most pedig lelépek egy kicsit, úgyhogy, ha nem válaszolok egy darabig, azt nem kell megfutamodásnak venni.)

Temptation 2010.10.06. 16:28:34

@Puszpanya: bocs, ez még mindig nem egy mondat részedről.
De végül is csodákat nem várok.Van aki megelégszik a másol-beilleszt funkcióval.

csutkababa 2010.10.06. 16:31:45

@Puszpanya:

Oh, köszönöm, hogy szóltál, levették:))
Coz, nézd meg te is!

Temptation 2010.10.06. 16:34:16

@Puszpanya: Nem vagy és nem is voltál független.
Az ősP-n szép csendben ellavíroztál, sok vizet nem zavartál, szóval ha elmaradsz is, senkinek nem tűnt volna fel.
Neked a nagy kitörési lehetőséget a sezlony hozta, most, ott végre VALAKI lehetsz, Te vagy a sezlony felkent papja, védőügyvédje, a főkommentelő, a higgadt pártoló.
De ezek után ne röhögtesd ki magad azzal, hogy független vagy.

cozumel 2010.10.06. 16:36:33

Fuggetlen kommentelo, my arse.

Total hihetetlen a szcenario.
A logikus gondolkodas legkisebb morzsajat sem lehet benne talalni.

Egy vadiuj szerkesztoseget vedeni szeles mellkassal, elso pillanattol kezdve, MINDEN letezo webfeluleten, ehhez 0-24ben kell mukodni.
Ezt senki nem teszi fuggetlen kommentelokent.

Mi, a tuloldalon sokan vagyunk.
Megosztjuk ennek a posztnak a linkjet, itt a feszbukon, az iwiwen.
Megosztjuk a masik poszt cimet, meg a harmadiket

Egy kattintas, meg a barataimnak is egy kattintas, meg az o barataiknak is egy kattintas lajkot meg share gombot nyomogatni.

Puszpanya meg MINDEN kommentre reagal, kiveve, amiket torol, ja, vegulis azokra is reagal.

Nem, ugyanmar, ezt mezei kommentelo NEM teszi, egy olyan gardaert, akikrol semmit nem tud, akikhez semmi koze.

Cogito ergo ezt vezetem le ket lepesben :)

Puszpanya 2010.10.06. 16:48:01

@cozumel:

"Csak" annyi hibádzik, h teljes mellszélességgel védem az új szerkesztőséget...
Viszont az ÁÁ-val sem értek mindenben egyet. Pl. az itt megjelent kommentek nagy részével.

kiss.aniko 2010.10.06. 17:13:17

@epres négercsók: Nem ijedtem meg, miért tettem volna? Írj nyugodtan.

cozumelvagyok 2010.10.06. 17:20:36

@Puszpanya:
akkor lassan mondom, hatha megerted. bar diplomas embernek mar illene, dehat ezek a mai diplomak ennyit is ernek...

Szoval:

MINDEN
EGYES
KOMMENTRE
VALASZOLSZ

AMI
AZ
UJ
SZERKESZTOSEGET
KRITIZALJA

MINDEN
EGYES
FORUMON
AHOL
A
TEMA
FELJON

Csak szolok, hogy onkentes uttoro ilyet nem csinal.

cozumel 2010.10.06. 17:24:00

Egyebkent ezt tettem ki az iwiwre is, feszbukra is.

Hogy a szolasnak szabadsaga legyen.
Az olvasonak megbecsulese legyen.
A hozzaertonek dicserete legyen.
Az inkompetens pedig alljon fel a masok altal kifaragott kenyelmes szekbol.

avagy, igy lazad a tudatos fogyaszto

trendlabor.blog.hu/2010/10/05/lazadnak_a_kismamak_a_poronty_on#comment-form
web2panorama.wordpress.com/2010/10/06/balhe-fellazadtak-a-kismamak-az-index-ellen/#comment-35
baudolino.freeblog.hu/archives/2010/10/03/Kill_rugk_a_dvnyon/

Puszpanya 2010.10.06. 18:22:18

@cozumelvagyok:

Te ideges vagy, hogy kiabálsz?

S neked mi kell, h felfogd:
nem vagyok szerkesztőségi tag,
nem vagyok magyartanár,
nem vagyok Niki?

Olyan vagy, mint egy elakadt lemezjátszó.

cozumel 2010.10.06. 18:38:45

@Puszpanya:
kellemetlen lehet, hogy amerre jarsz, mindenutt ezt a lemezt jatszak :D

Puszpanya 2010.10.06. 18:54:25

@cozumel:
Érezze magát kellemetlenül, aki nem ért a szóból...

epres négercsók 2010.10.06. 19:26:25

@Puszpanya: Na, akkor én most elhiszem neked (tényleg!) a következő kommentedig, hogy nem vagy sem Nikolett, sem szerkesztőségi tag (utóbbi, mint mondtam, nem szégyen, azért fizetés jár, abból pedig az ember él és adózik, jó esetben).

De akkor mondd már el légy szíves (minden irónia nélkül kérdezem), hogy MIÉRT csinálod ezt? Miért jó neked, hogy szembemész egy közösséggel, aminek te is részese voltál? Miért az teszi ki az életedet, hogy akár itt, akár más fórumon próbálsz... nem is tudom, mit próbálsz. Nem meggyőzni, mert ahhoz azért nem kell nagy IQ, hogy pontosan azt folytatod, amiért kivonultunk onnan. De most komolyan, nincs jobb dolgod, mint azt figyelni, ki mit kommentel?
Egyébként, teljesen függetlenül attól, hogy Nikolett vagy, vagy Juliska a szomszédból, rettentő bénán csinálod, már ne is haragudj. Szerinted, a semmitmondó egy-egy mondatoddal mit fogsz elérni?
Ne fáradj a válasszal. Egy ködös értelmetlen félmondat nekem nem minősül válasznak. Inkább menj, keress valami hasznosabb elfoglaltságot, ha van gyereked, játssz vele. Szerintem mindenki jobban fog járni.

Puszpanya 2010.10.06. 21:11:36

@epres négercsók:

Nem értek egyet a közösséggel, ennyi.
A gyerekemet pedig hagyd ki akármilyen összefüggésben is a kommentedből! Köszi...

epres négercsók 2010.10.06. 21:25:32

@Puszpanya: Azt tudjuk, hogy nem értesz egyet a közösséggel. Azt viszont változatlanul nem értem, hogy miért kell ettől még megszállottan védeni a porontyot/díványt, és miért kell megragadni minden alkalmat (fórumot), hogy ezt elmondd. Persze nem tartozol magyarázattal, meg nem tilos, csak nem látom az értelmét annak, hogy hergeled a többieket, mert szerintem te is tudod, hogy nem vezet sehová. Engem pl. különösen bosszantanak az értelmetlen dolgok, de persze ez én vagyok, egy a sok közül.

A gyerekeket pedig nagyon szeretem, MINDEN gyereket. És minden, a gyerekét tisztességesen nevelő anyára felnézek, bármilyen ember is legyen egyébként. Eszembe se jutna bántani egy gyereket vagy az anyját. Remélem, hogy egyszer majd nekem is részem lehet ebben az örömben.

Puszpanya 2010.10.06. 22:05:55

@epres négercsók:

Hergeljem? Mutass egy kommentet, amivel hergelek bárkit is!
Max. azokat tudom hergelni (Veg és Cozu), akik egyébként is ugranak bármire.
Olvasd vissza a kommenteket úgy, hogy elhiszed, semmi közöm az indexhez.

Amit viszont bennetek nem értek, hogy miért van az, hogy a legjobbat tettétek amit tehettetek, leléptetek. Szinte egy emberként. Azóta azt jelentettek meg, amit akartok. Nincs főnökség aki megszabja, előírja, szabályozza mit, hány sorban hová ..stb. publikálhattok.
Ez miért nem elég?
Kicsit kitekert hasonlattal, ha lerohad a reggeli busz és elkésel a munkából, ezért biztosan a sofőr a hibás?

Több kérdés is motoszkál bennem:

Tünde egyébként is abbahagyta volna a porontyot?
Ki a gazdája most az ÁÁ-nak?
S ki lesz, mikor profitot hoz majd?
Azok az emberek, akik hetek óta sértegetnek bocsánatot kérnek majd?

cozumel 2010.10.06. 22:16:41

"Amit viszont bennetek nem értek, hogy miért van az, hogy a legjobbat tettétek amit tehettetek, leléptetek. Szinte egy emberként. Azóta azt jelentettek meg, amit akartok. Nincs főnökség aki megszabja, előírja, szabályozza mit, hány sorban hová ..stb. publikálhattok.
Ez miért nem elég?"

Mert azt akarom, hogy az osszes dilettans megszivja, es elmenjen vegre dolgozni, olyan pozicioba, ami a kvalitasaibol kitelik, mert kurva orszag azert tart ott, ahol, mert gabor nikikek a kozepes kepessegukkel 4-6 evet elmaszatolnak egy egyszakos diplomaval, es utan sosem hasznaljak, ergo,
elszarjak az orszag penzet
es kozben meg utana sem termelnek gdp-t

es ennek veget kell vetni

valamint ennek az urambatyam, kikinek a csokosa, mikszathi vilagnak is veget kell mar vetni vege

mert beledoglik az orszag.

belefalcol az orszag a dilettans lusta dogokbe.

AZERT.

cozumel 2010.10.06. 22:18:04

"Tünde egyébként is abbahagyta volna a porontyot?
Ki a gazdája most az ÁÁ-nak?
S ki lesz, mikor profitot hoz majd?
Azok az emberek, akik hetek óta sértegetnek bocsánatot kérnek majd?"

Te komolyan belso titkokat probalsz kiszedni belolunk?

hat, te ostobabb vagy, mint gondoltam. pedig nem gondoltam sokra, hiheted.

Puszpanya 2010.10.06. 22:30:15

@cozumel:
Belső titok, ki jegyez egy oldalt?
Azért ez így komolytalan.

cozumel 2010.10.06. 22:36:23

@Puszpanya:
tudod mi a komolytalan?
hogy tegnap este lehozta Gereb ugyet az MTI
es a dilettans foszerkeszto asszony
MA DELUTAN VETTE CSAK AT

mikozben ugye tudjuk jol, hogy ez a porontyon ilyenkor minimum 500 hsz, foleg ha az index alatartja a praclijat es kiemeli a fooldalra

nos az AA enelkul az alanyulas nelkul 300 kommentet hozott ossze

na, beszelgessunk meg arrol, hogy mi a komolytalan?

Puszpanya 2010.10.06. 22:39:36

@cozumel:
Spec engem már nem lehet GÁval felizgatni, lerágott csont, s különben is minden félévben beviszik...

cozumel 2010.10.06. 22:44:15

@Puszpanya:

kit erdekel, hogy teged mivel lehet felizgatni????
az OLVASOT, tudod, amelyik kattint(ana), azt fel lehet izgatni!!!

DI LET TAN TIZ MUS

Puszpanya 2010.10.06. 22:47:17

@cozumel:
Abból gondoltam, h érdekel, mert nekem címezted...

cozumel 2010.10.06. 22:49:16

@Puszpanya:
Nem neked cimeztem
neked magyaraztam, hogy mi a komolytalan

egyebkent ketsorosnal hosszabb fogalmazasst kepes vagy osszehozni?

nehez lehetett megirni az a bemutatkozo szoveget, na

Puszpanya 2010.10.06. 22:50:26

@cozumel:
Minek strapáljam magam? úgyis neked van igazad, nem??? :D

Pandi 2010.10.06. 22:52:58

@Puszpanya:

És még te kéred számon másokon a saját véleményt? Te?
Amikor mindvégig csak maszatolsz vagy próbálsz beszólogatni.

De egyetlen felvetésre nem adtál érdemi választ.

Ez a legutolsó tényleg gyönyörű volt. Arra a szarvashibára, hogy egy baba-mama blog ekkora késéssel hozza le a GÁ-s hírt azt mondani, hogy téged ez már nem izgat fel, az több mint nevetséges.

Puszpanya 2010.10.06. 22:53:45

@cozumel:

Miért strapáljam magam?
Úgyis neked van igazad, nem? :D

cozumel 2010.10.06. 22:59:36

@Puszpanya:

na ezert akarom, hogy csufosan megbukjon a P.
ezert az attitudert.

Puszpanya 2010.10.06. 23:00:20

@Pandi:
Én...
Akkor halljuk a véleményed a GÁ ügyről...

Puszpanya 2010.10.06. 23:02:32

@cozumel:
Azt hittem azért, h "Mert azt akarom, hogy az osszes dilettans megszivja, es elmenjen vegre dolgozni....".

Pandi 2010.10.06. 23:03:49

@Puszpanya:

Megint terelsz, ezt nem hiszem el. A kutya nem kíváncsi a véleményedre (és az enyémre sem, azt pedig elmondom ott, ahová való) GÁ-ról, hanem arról a jelenségről, hogy miközben itt bújod a különböző bloghozzászólásokat, a P. egy napos késéssel adta le a hírt.

Ne csináld, hogy ennyire sügér vagy, mert komolyan nagy bajban a P.

Puszpanya 2010.10.06. 23:05:59

@Pandi:
Hogy a P mikor ad le egy cikket, annak semmi köze ahhoz én mit bújok.
Egyébként bújok még 1-2-t nem csak ezeket...

cozumel 2010.10.06. 23:12:36

@Puszpanya:

a ketto ugyanaz

de hogy PONT MOST jottel at az AA-ra kukuccss alneven, ez mar patologias

Veg_ 2010.10.07. 00:19:23

@Puszpanya: Hát te tényleg abszolut hülye vagy :-DDD Amugy nem tudja elolvasni a kommentjeidet, mert egy csomó eltünt a többivel együtt, amikor a majd 280 hozzászólást levették a köszöntőből. Meg pár másik is, ahol rájöttél, hogy lebuktál.

Annipanni 2010.10.07. 00:36:05

@drlucifer: mar toroltek a hsz-ek szamat is. Tenyleg 278 hsz. volt.

Veg_ 2010.10.07. 04:50:51

@Annipanni: Nem törölték, legalábbis nekem a főmenüből még látszik...

Veg_ 2010.10.07. 05:05:03

@csutkababa: Rossz hirem van: a vészhelyzet mind a 19 oldalával megvan, és betöltődött az ujraélesztős cikk is. Elöbbi azért is tuti, mert mai napig olvasgatom...

drlucifer 2010.10.07. 10:10:04

Én is kértem, hogy szedjék le, amit írtam, de úgy látszik, tojnak rá. Ez végképp gyönyörű.

mspoppy 2010.10.07. 22:04:24

Kedves Anikó, egyetlen észrevétellel egészíteném ki az amúgy roppant frappáns posztot:

az Átmeneti Állapot jelenleg bevallottan egy jól bevált receptet követ, a Tünde által kidolgozott sémát.

az új Porontynál pedig nem világos, hogy milyen rendezőelv szerint működ(né)nek: Gábor Nikoletta elhatárolódott a korábbi (Tünde-féle) gyakorlattól, ugyanakkor a témaválasztásai meglehetősen ÁÁ-utánérzésesek.


süti beállítások módosítása