10/02/03 Hogy is hívják.... Time Tablet?

Madalina Rita

Nem célunk ráülni a hatalmas iPad-hullámra, viszont a korábbi, Time Tabletről szóló bejegyzésünk kapcsán érdemes egy pillanatra visszatekinteni erre az első pillanattól elvetélt ötletnek tűnő alternatív eszközre. (Vicces arra gondolni, hogy ez és az ehhez hasonló fejlesztések már az iPad megjelenése előtt is alternatívnak számítottak - legalábbis számunkra -, hiszen mindenki sejtette, hogy az Apple le fogja őket söpörni a porondról.)

Nos, azt mondtuk, hogy olyan eszközre - számítógépre - van szükség, amelyben egybe van csomagolva az e-reader, az alkalmazások, a telefon, stb. Az iPadnek ugyan sok hiányossága van, de rögtön dollárszázezrek, ha nem milliók elköltését tette feleslegessé - ennyi pénzből lényeges fejlesztéseket is véghez lehetett volna vinni a Times-nál és társainál.

De nemcsak a Times Tablet van veszélyben: a Kindle is azonnal hátrányba került, hiszen már ha csak egymás mellé tesszük a két eszközt, óriási a különbség - és az lesz az eladásokban is. A Kindle bár olvashatóbb, nem tud annyit, ránézni sem annyira jó, ráadásul csak tíz dollárral olcsóbb az iPadnél.

Próbálkozni persze lehet: mostanában az Apple elég szűkmarkúan osztogatja a feature-öket, így egy kicsit nagyvonalúbb, vagy legalább több funkciót gond nélkül egyesítő eszközt még fel lehet futtatni.

Itt olvasható például egy gyűjtés a lehetséges iPad-versenytársak számára javasolt fejlesztésekről. Reméljük, meglépi ezeket valaki.

 




Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel az RSS-értesítőnkre!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://trendlabor.blog.hu/api/trackback/id/tr331718143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása